Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec suvereno kroz Bistru!

U 14. kolu III. HNL SREDIŠTE Zagorec gostovao u Bistri


U 14. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Bistri kod istoimenog kluba i nakon puno bolje igre tijekom svih 90 minuta sasvim zasluženo slavio rezultatom 4:1.

Ovom pobjedom Zagorec je zadržao vrh prvenstvene tablice ( već 11 kola na samom vrhu, op.a. ) a s obzirom na rezultate izravnih suparnika ( Dugo Selo i Gaj – porazi, op.a. ) povećao je svoju bodovnu prednost na tri, pred drugoplasiranim Dugim Selom,  odnosno na sedam bodova pred trećeplasiranim Gajem i osam pred četvrto plasiranim Trnjem kojeg dočekuje u slijedećem kolu na svom terenu u Krapini.

Bio je ovo susret koji se očekivao s nestrpljenjem jer lider iz Krapine gostovao je kod Bistre koja je na svom terenu svakoj ekipi izuzetno težak suparnik te je bio ovo pravi ispit kvalitete plavih iz Krapine. No, svaka bojazan je nestala od prve minute jer se Zagorec postavio onako kako treba – lider koji svojom igrom osvaja bodove bez obzira na suparnika i teren gdje se igra.  Nakon zvižduka suca Firma za kraj prvog poluvremena svaki iole objektivan promatrač bez obzira na klupsku obojenost morao je priznati da su nogometaši Zagorca odigrali prvih 45 minuta (ni drugih 45 minuta nije puno zaostalo za prvim dijelom, op.a.) nogomet iz snova ili kako je rekao Denis Bezer, trener Vrapča, bila je ovo rapsodija nogometa.

Već u četvrtoj minuti susreta Rihtar je morao po loptu u svoju mrežu, uz napomenu da je svojim obranama tijekom utakmice spriječio katastrofu svog kluba. Bio je dosuđen korner za Zagorec kojeg je izveo Antonio Majcenić (odlično odigrao cijeli susret te me podsjetio na svoju igru u mladoj reprezentaciji kada je Hrvatska igrala protiv Italije u Zadru, op.a.) ubacivši loptu u domaći šesnaesterac gdje ju  dočekuje Grgić i odlično puca glavom te Rihtar jedva brani svoj gol odbivši do majstora Smrekara koji ju šalje u nebranjeni dio mreže. Rano vodstvo Zagorca.

Već tri minute kasnije pravi zicer Zagorca. Pelko (jedan od najboljih igrača susreta, op.a.) probija desnu stranu obrane domaćina i ubacuje odlično loptu za Smrekara koji puca ali lopta za koji centimetar odlazi pored desne stative nemoćnog Rihtara. 

Igrači Zagorca i dalje atakiraju prema vratima Bistre – s desne strane to čini Pelko dok je na lijevoj strani prava enigma za obranu domaćina bio Antonio Majcenić; vezni red je funkcionirao kao iz udžbenika ( Agba je presjekao tko zna koliko pokušaja napada domaćina, op.a. ) ; obrana je funkcionirala kao najbolji švicarski sat a u napadu je carovao Smrekar. Bilo je, vjerujem, uživanje biti navijač Zagorca ali isto tako da su i svi koji vole nogomet uživali u igri  krapinskih plavih.

Svakako da je takova igra morala donijeti još pogodaka. U 29. minuti nakon pritiska na zadnju liniju obrane Bistre Kunštić vraća loptu svom vrataru ali odlični Pelko sve to prati i utrčava te prije Rihtara stiže do lopte i gura ju u nezaštićenu mrežu.

Šest minuta kasnije akcija u režiji Smrekar – Pelko. Smrekar puca oštro sa 18 metara, Rihtar krajnjim naporom brani i odbija loptu gdje ju dočekuje Pelko te glavom šalje u mrežu. Deset minuta prije kraja prvog poluvremena sigurno vodstvo gostiju od tri razlike te se tim rezultatom i otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme proteklo je gotovo u istom tonu s tom razlikom da je domaćin postigao gol – Antun Grozdek u 48. minuti iz jedanaesterca – dok je Zagorec uz veliki broj prilika ( samo da spomenem one u 52.-oj kada je Pelko odlično uposlio Strabića ali  je Rihtar još bolje obranio; zatim u 65. kada je poništen regularan gol  Smrekara ili ona u 80.-oj minuti kada je Rihtar u jednoj akciji obranio čak tri uzastopna udarca – Smrekara iz slobodnog udarca, te Hoića i Agbe nakon odbijanaca ) ali je svoj jedini pogodak u drugom poluvremenu Zagorec postigao u 55. minuti – Hoić - iz opravdano dosuđenog jedanaesterca.

Na kraju sasvim zasluženo. Bistra 1. Zagorec 4.

Svoj slijedeći susret Zagorec igra na svom terenu ( subota, 13.11.2021. u 14,00 sati ) protiv četvrto plasiranog Trnja.

DONJA BISTRA – Igralište SC Bistra. Bez gledatelja. Suci: Ivor Firm ( Zagreb ), Nikola Grgurić ( Kutina ), Antoniuo Jušić ( Kutina ). Četvrti sudac: Tomislav Lukac ( Zagreb ).

BISTRA – ZAGOREC 1:4 ( 0:3 )

Strijelci: 0:1 Smrekar (4); 0:2 Pelko (29), 0:3 Pelko (35), 1:3 A. Grozdek (48 – 11 m ), 1:4 Hoić ( 55 – 11 m ).

BISTRA: Rihtar, Kotarski, Matošević, Budimir ( 83. Šinko ), A. Grozdek, Vodopijak ( 46. Brezec ), Božić ( 46. I. Grozdek ), Hanžek ( 83. Jakopić ), Šturlan, Kunštić, Lučak ( 63. Atilija ). TRENER: Damir Grlić

ZAGOREC KR:Bruči, Vučemilović-Vranjić, Aščić, Hoić ) 84. Aščić ), Strabić, Smrekar ( 88. Brčić ), Agba, Braun, Grgić, Landripet ( 84. Ikenna ), Pelko ( 75. Bračević ), A. Majcenić.. TRENER: Damir Milinović


Još članaka iz "Sport"

Facebook