Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec na gostovanju kod drugoplasiranih Sesveta


Još jedna nogometna  polusezona približava se svom kraju. Polako se rade analize iako je do kraja još šest kola.

Krapinski Zagorec koji je prošle sezone suvereno vladao III. HNL Središte koju je na kraju i osvojio sa deset bodova prednosti ove sezone igra neprepoznatljivo. Istina, došlo je do velikih kadrovskih promjena – čak je jedanaest igrača iz rostera i kompletni stručni stožer otišlo iz Krapine na nove destinacije. Novi igrači koji su došli u klub nisu donijeli nikakav pomak već suprotno – iz kola u kolo klub na prvenstvenoj ljestvici tone sve dublje. Njihov odnos prema igri i poštivanju grba koje nose na svojim dresovima je nešto što je neprepoznatljivo u sportskom životu Krapine. Neborbenost, igra bez srca, svejedno im je upišu li se bodovi ili ne, stanje u svlačionici znaju samo oni ali gledajući ih kako igraju – lopte se dodaju samo „svojima“ tako da smo uvjereni da su u svlačionici tri klana – domaći, zagrebački i velikogorički što nije dobro niti u jednom vidu ljudske djelatnosti a kamoli u sportu gdje je zajedništvo i borba za zajednički uspjeh vodilja života.

Navijači Zagorca duboko razočarani u to što se događa u njihovom klubu polako odustaju od dolazaka na domaće utakmice a na gostujuće pogotovu jer tvrde „ Zagorec je izgubio tekmu čim prođe Zabok !“

U takovom ne baš dobrom ozračju trenerski dvojac Petravić, Barišić iz petnih se žila trude da poslože taj razrušeni mozaik a njima možemo dodati igrače koji su jedini zadovoljili u ovom dijelu prvenstva – Bruči, Landripet, Majcenić, Braun i Smrekar ! No, to nije dovoljno – potrebno je pokrenuti sve ali na način da su igrači u klubu, a ne da postepeno „nestaju „ iz kluba. Nekima ( Sunagić, Galić i Kožić ) Uprava kluba je uručila otkaz; neki ( Vujičić i Kulenović ) su samoinicijativno napustili klub i vratili se u Veliku Goricu gdje treniraju s juniorima a neki ( Strabić i Turniški ) su završili polusezonu zbog težih ozljeda.

Jedanaesto prvenstveno kolo raštimanom Zagorcu donosi gostovanje ( ovo je Zagorcu peto gostovanje a u prethodna četiri upisao je isto toliko poraza uz samo jedan postignuti i čak 13 primljenih golova, op.a. ) kod drugoplasiranih Sesveta ( petak, 28.10.’22. u 15 sati ) i sve osim poraza bilo bi ogromno iznenađenje. Iako, ne smijemo zaboraviti – ovo je nogomet i ako se uđe ozbiljno u utakmicu bez ikakvih podjela unutar svlačionice i velikog srca može se doći i do neočekivanog rezultata jer „ti dečki nisu zaboravili igrati nogomet“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook