Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec mora u kvalifikacije

U 30. kolu Druge SuperSport nogometne lige Zagorec Ugostio Grobničan


U 30., posljednjem, kolu Druge SuperSport nogometne lige krapinski Zagorec ugostio je Grobničan i nakon 90 minuta igre upisao poraz 1:2.

Bila je ovo utakmica koja je direktno odlučivala o momčadi koja će u kvalifikacije, istovremeno osluškujući rezultate iz Dugog Sela gdje je gostovala Marsonia – pobjeda gosta 0:4; i iz Hrvaca gdje je gostovalo Trnje – pobjeda gosta 2:3 te je u ovoj utakmici i jednoj i drugoj momčadi trebao bod ili pobjeda ( Zagorec ) odnosno samo pobjeda Grobničanu.

Trener Vidak imao je opet problema sa sastavom jer nije mogao računati na „požutjele“ Juga i Barišića te ozlijeđene Harrisona i Krznarića.

Gosti su puno bolje ušli u utakmicu, sa željom da ju i dobiju dok se kod igrača Zagorca, barem u prvih 15 – tak minuta, osjećao grč, nervoza i kao nekakva da tako kažem ukočenost odnosno „paraliza“ te su takovu igru gosti iskoristili vrlo rano u 4. minuti kada je pogodak postigao Bosančić. 

Nakon toga i Zagorec je krenuo ali nekako slabo i sa premalo igrača, u ovakvoj utakmici moraju svi igrati sto posto, jer trojica odnosno četvorica igrača – Matija Smrekar, Andrej  Landripet, Matija Kanceljak i Matija Bruči nisu dovoljni. Ipak je na suprotnoj strani igrališta stajalo njih jedanaest ne stajalo već se borilo za svaki komadić terena.

Ipak i u takovoj igri Zagorec je smogao snage stvoriti nekoliko prilika, najizrazitija je bila Kanceljakova kada je povratnu loptu Smrekara uputio prema golu - Curač koji je bio savladan ali je lopta pogodila prečku i odbila se u gol aut. Bilo je tu još prilika Stiperskog u 30. minuti, i još nekih ali se na odmor otišlo pogotkom iz četvrte minute.

Drugo poluvrijeme je počelo napadima  Zagorca ali u 51. minuti Pilčić bježi Junioru koji je ostao ležati sa ozljedom zadnje lože te lako pogađa mrežu nemoćnog Bručija za sigurno vodstvo od 2:0.  U tom trenutku nakon drugog pogotka Grobničana obratio mi se pomoćni trener Grobničana koji mi je rekao : „Što je s Vašim igračima, ili su sigurni da se neće naći u kvalifikacijama ili im je svejedno, pa oni se uopće ne bore, nema u toj igri nimalo krvi !“

Ipak tračak nade Zagorcu je donio Ravlija autogolom no do izjednačenja se nije došlo a kako rezultati ostalih klubova nisu išli na ruku Zagorca klub iz Krapine će morati u kvalifikacije koje se igraju 10. i 18. lipnja dok je izvlačenje parova u ponedjeljak, 5. lipnja.

Na kraju ću citirati kolegu Đuku iz SportNewsa „ U cijeloj priči je nebitna greda Kanceljaka iz prvog dijela. Matija Kanceljak je dao maksimum igrajući ozlijeđenog ramena, valjda će se neki njegovi kolege zacrvenjeti kada ga pogledaju u oči nakon utakmice.“

Sudačka trojka predvođena Darkom Jurčevićem iz Karlova odlično je obavila svoj zadatak.

Zagorec – Grobničan  1:2 (0:1 )

Krapina. ŠRC Podgora. Gledatelja: 300. Sudac: Darko Jurčević ( Karlovac ) 7. Pomoćnici: Vedran Đurak ( Sveti Ivan Zelina ), Vinko Podrug ( Zagreb ). Četvrti sudac: Goran Pečarić ( Zagreb ). Delegat: Dario KLepo ( Zagreb ).

Strijelci: 0:1 Bosančić 4'; 0:2 Pilčić 51'; 1:2 Ravlija 63 ' autogol.

ZAGOREC: Bruči 6,5 – Landripet 6,5, Junior 5,5 ( 53. Topolovec 6), Čondrić 6, Orlović 6 – Stiperski 6, Dunić 6, Radić 6 ( 76. Adžić  - )– Christian 5 ( 40. Bračević 6 ), Smrekar 6,5 ( 76. Ružak - ), Kanceljak 6,5. Trener: Perica Vidak 6,5.

GROBNIČAN: Curač 7, - Ušalj 7; Bosančić 7; Ravlija 6,5 ( 89. Mikulica - ), Valjan 6 ( 52. Kovačević 6,5 ) – Prpić 7, Rupčić 7, Franković 7, Jurica 6,5 ( 73. Prtenjača - ) -  Rexhepi 7 ( 89. Vukajlović - ), Pilčić 7,5. Trener:Predrag Stilinović 7,5.

ŽUTI KARTONI: Zagorec: nema .

                              Grobničan:  Kovačević 69'; Jurica 72'.

CRVENI KARTONI: Zagorec: nema

                                      Grobničan:

IGRAČ UTAKMICE: Dražen Pilčić ( Grobničan )

Lista strijelaca:

 

25

Marić Nikola (NK Jadran-LP)

22

Mahmutović Selmir (8 KU) (NK Marsonia)

18

Pilčić Dražen (3 KU) (NK Grobničan)

15

Petrović Leonardo (NK Jadran-LP)

14

Luetić Krešimir (3 KU) (NK Hrvace)

13

Smrekar Matija (NK Zagorec (Kr))

12

Kesse Patrick Junior Osei (NK Trnje (Z))

Topić Mateo (6 KU) (NK Sesvete)

11

Anočić Silvio (NK Belišće)

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook