Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci uspješni na odlično organiziranom Prvenstvu Hrvatske u Zaboku

U odličnoj organizaciji KBK Ninja u Zaboku je održano Prvenstvo Hrvatske u kicboxingu


U odličnoj organizaciji KBK Ninja na čelu s Rajkom Bartolinom u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održano je Prvenstvo Hrvatske u kickbocxing disciplinama  Pointfighting za djecu, Kick light za juniore i Light contact za seniore. Nastupilo je 225 natjecatelja iz 41 hrvatskog kluba.

Prije samog početka natjecanja nazočnim su se obratili predsjednik Kickboxing saveza Hrvatske Tomo Bilandžić, izaslanik župana Josip Horvatin i gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek koji je imao čast otvoriti natjecanje. Svojim dolaskom otvaranje su uveličali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaboka Dragutin Črnjević, kao i predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka Nenad Borovčak.

Zagorski klubovi Krapina, Zmaj, Ninja i BTi po običaju su bili vrlo uspješni.

U disciplini Pointfighitng posebno su uspješno bili natjecatelji KBK Krapina koji su na kraju bili četvrti klub po rezultatima u ovoj disciplini. Najviše uspjeha imala je Katja Kunštek koja je u kategoriji do 33 kg osvojila zlatnu medalju i okitila se naslovom prvakinje Hrvatske. Srebrne medalje za Krapinu osvojili su Davor Javorić (-21 kg), Ileana Kukovačec (-24 kg) i Katarina Jug (-36 kg), dok su se broncom okitili Luka Čuček (-27 kg), Fran Majcenić (+36 kg), Erik Dugorepec (+36 kg), Nikol Javorić (-27 kg) i Alessia Anić-Ćurko (+36 kg).

Natjecatelji Zmaja osvojili su ukupno šest odličja, od toga jedno zlatnog, tri srebrnog i dva brončanog sjaja. Najuspješniji je ovaj puta bio Luka Sovec u Pointfightingu gdje je u kategoriji do 33 kg postao državni prvak i osvojio je zlatnu medalju. Luka je ujedno i proglašen za najboljeg natjecatelja u toj disciplini. U kick lightu Elena Ljubek bila je srebrna u kategoriji do 50 kg, a Iva Bingula brončana u kategoriji do 70 kg. Elena je srebru iz Kicka pridružila i srebro u Light contactu. Srebrni je Light contactu u kategoriji do 69 kg bio i Ognjen Ledinšćak, dok je Danijel Car u kategoriji do 79 kg ove discipline bio brončani.

KBK Ninja je uz odličnu organizaciju osvojio i dva odličja na ovom prvenstvu. Vlasnica obje medalje je Leona Bartolin. Obje medalje osvojila je u kategoriji do 55 kg, ali u dvije različite discipline, U Kick lightu kod juniorki bila je brončana, dok je u Light contacu kod seniorki osvojila srebrno odličje. Za Ninju su nastupili još Elena i Leonardo Čvek koji su zapeli u četvrtfinalu u svojim kategorijama.

Za BTI je nastupio Manuel Šoban koji je u kategoriji do 36 kg u Pointfightingu uzeo srebrnu medalju.

I na kraju sve pohvale Rajku Bartolinu i članovima njegovog kluba za odličnu organizaciju ovog PH. Pripreme su trajale oko dva mjeseca, ali vrijedilo je. Zadovoljstvo organizacijom nije krio ni čelni čovjek hrvatskog kicboxinga, Tomo Bilandžić, pa vjerujemo da će Zabok biti domaćin natjecanja u kickboxingu na najvišoj razini.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook