Prethodni članak
Sljedeći članak

Zadar uvjerljiv u Zaboku


Lider Zadar vrlo je ozbiljno shvatio svoju zadaću protiv Zaboka i uvjerljivo je slavio u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku s 32 koša razlike (61:93) u utakmici 27. kola HT Premijer lige. Zadar je furiozno otvorio utakmicu. Zabočani koji su u utakmicu ušli bez Petra Marića nisu uspijevali ništa suvislo iskreirati u napadu, a razlog tome bila je čvrsta igra gostiju u obrani od prve minute utakmice. Gosti su utakmicu otvorili serijom od 16:0, izvana je opasan bio Mavra, a u reketu je carevao Onuaku. Nakon šest minuta igre prvi koša za Zabok postiže Worku, koji je jedini u redovima Zaboka nešto uspijevao napraviti u napadu, a prva četvrtina završila je rezultatom 9:28.

 

Drugu četvrtinu bolje je otvorio Zabok, koji je na krilima Jambrovića i Workua u 17. minuti uspio doći do samo osam koševa minusa (21:29). Nakon minute odmora koju je pozvao Mršić gosti rade seriju od 15:0 u koju je osam koševa ugradio Vuković (21:44), da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 22:46 i tu je zapravo priči bio kraj. Treću četvrtinu dobro su kod gostiju odigrali Palokaj i Justice, nakon čijeg ubačaja u 27. minuti Zadar prvi puta prolazi granicu od +30 (29:60). U posljednjoj četvrtini oba su trenera šansu dala mladim igračima, a dobro su je iskoristili Martinko kod domaćih i Brala u redovima gostiju. Na kraju Zabok-Zadar 61:93. U redovima domaćih sa 16 koševa najefikasniji je bio Eyassu Worku, vrlo dobru utakmicu odigrao je Luka Krajinović koji je postigao 11 koševa uz 5 asistencija, dok se Antun Maričević zaustavio na 11 koševa i 7 skokova. Najefikasniji kod gostiju s 12 koševa bio je Kodi Andrew Justice, odlični Jan Palokaj postigao je 11 koševa uz 6 asistencija, a 11 koševa postigao je i Domagoj Vuković čemu je pridružio i 6 skokova.

 

Ivan Tomas, trener Zaboka:"Zadar nas je od početka jako pritisnuo i odmah otišao na veliku razliku. Dok smo mi malo došli k sebi i odgovorili na isti način uspjeli smo malo smanjiti, a onda smo ostali bez snage što je Zadar iskoristio i serijom od 15:0 stigao do nedostižne razlike i tu je bio kraj. Čestitke gostima na pobjedi".

Veljko Mršić, trener Zadra:"Odigrali smo dobru utakmicu. Od početka smo bili koncentrirani. Imali smo taj jedan pad u drugoj četvrtini, međutim ostalo su moji dečki odradili vrlo profesionalno. Ostvarili smo ono što smo željeli, rasporedili smo minutažu na sve igrače. Već sutra nas čeka nova utakmica".

Luka Krajinović, igrač Zaboka:"Nažalost nismo se držali nekih uputa koje nam je dao trener. Zadar je došao jako motiviran nakon što smo ih pobijedili na Višnjiku. Jednostavno pokazali su da su kvaliteta više. Mi smo se držali do polovice druge četvrtine, no onda smo ostali bez ideje i Zadar je jednostavno utakmicu priveo kraju u svoju korist".

Jan Palokaj, igrač Zadra:"Morali smo ući čvrsto jer za manje od 20 sati nas očekuje u Zadru Igokea. Nismo si mogli dozvoliti luksuz da igramo do zadnje lopte. Znate i sami da ciljamo na prvo mjesto u domaćem prvenstvu, tako da sve moramo pobijediti do kraja. Ispoštovali smo sve što je trener rekao, mali pad je normalan jer ne možeš 40 minuta odigrati savršeno. Kad imamo pravi pristup stvarno smo klasa iznad u odnosu na ostale momčadi".

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook