Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaboku ekipni naslov u kadetskoj konkurenciji, Mislavu Posavcu pojedinačni naslov i dvije bronce u parovima

Sjajan vikend omladinskog pogona Stolnoteniskog kluba Zabok na Prvenstvu Hrvatske za kadete i najmlađe kadete koje se održalo u Dugom Selu


Kakav sjajan vikend Stolnoteniskog kluba Zaboka na Prvenstvu Hrvaske za kadete i najmlađe kadete koje se održao u Dugom Selu. Kadeti Zaboka u sastavu Mislav Posavec, Hrvoje Martinec i Tin Grabrovečki okitili su se naslovom ekipnih prvaka Hrvatske, da bi Mislav Posavec nakon toga postao i pojedinačni prvak Hrvatske, a tom je sjajnom uspjehu pridružio i dvije bronce u konkurenciji parova. Bolje jednostavno nije moglo.

Veliki zabočki vikend započeo je osvajanjem naslova ekipnih prvaka Hrvatske u konkurenciji kadeta. Zabočani nisu blistali u skupini, da bi u polufinalu nakon velike borbe pobijedili Split s 3:2. U finalu je ih je čekala ekipa TIS iz Zagreba. Bruno Petek je  pobijedio je Posavca i Martineca, ali je Tin Grabrovečki odigrao vrlo dobro protiv Ivana Hencla (3-0).  Nakon toga Hrvoje Martinec  uspio je dobiti Leona Benka s 3-1, a u zadnjem odlučujućem meču Posavec nije dozvolio iznenađenje i svladao je Leona Benka za konačnu pobjedu i pehar prvaka Hrvatske

Pojedinačni dio natjecanja započeo je u subotu. Mislav Posavec i Ema Fučkar prošli su svoje skupine kao prvi, a Hrvoje Martinec i Luka Kramarić kao drugi. Paralelno su se igrali i mečevi parova i mješovitih parova, da bi se finala u ove dvije konkurencije održala u nedjelju.

Finalni dan počeo je igrom parova. Mislav Posavec i Hrvoje Martinec dogurali su do polufinala, no tu su ih zaustavili Vekić (Pula) i Meter (Mladost) sa čistih 3:0, pa se zabočki par morao zadovoljiti trećim mjestom, što je lijep uspjeh. Odmah nakon toga Posavec je nastupio i u mješovitim parovima s Dorom Popec iz Jadranova. U borbi za finale gube od kombinacije Vekić (Pula) i Borovec (Starr), koja se kasnije okitila naslovom prvaka, no na Posavčev je konto sjela još jedna, drug bronca.

U osmini finala u pojedinačnom dijelu natjecanja Posavec je u osmini finala savladao Vita Milaka (Varaždin) za čistih 4:0. U četvrtfinalu je igrao najnapetiji meč protiv Lea Vekića iz Pule, koji je trajao cijelih sat vremena. Leo je poveo 3-1 u setovima, a Mislav nije bio na prvoj razini. Ipak uspio je proigrati i izjednačiti na 3-3. U sedmom setu Vekić je imao prednost od 10-8 i dvije meč lopte, ali Mislav je izjednačio na 10-10 i u napetoj završnici pobijedio s 18-16. U polufinalu je Mislav opet počeo nesigurno i loše protiv Rine Vidana iz STK Split. Protivnik je vodio 2-0 u setovima, jer je Mislav imao problema s prijemom servisa. Kada je popravio prijem, Mislav uspijeva preokrenuti meč i dobiti s 4-2,  te se plasirati u finale. Protivnik u finalu mu je bio Roko Meter (HASTK Mladost Zagreb), prvi s hrvatske rang liste. Ovaj put je Mislav ušao u meč maksimalno angažirano i koncentrirano te je glatko s 4-0 pobijedio i postao kadetski prvak Hrvatske (3, 4, 9, 11).

U pojedinačnom dijelu Ema Fučkar je stigla do osmine finala gdje gubi od Zrinke Rebić iz STK TIS Zagreb 3-4. Ema je imala prednost od 3-1, ali nije uspjela iznenaditi favoriziranu protivnicu. Luka Kramarić je također u osmini finala izgubio od Lea Vekića (STK Pula) 0-4,a osmina finala  bila je kobna i za Hrvoja Martineca.  Bolji je bio Rino Vidan iz STK Split 0-4.

- Nakon tri naporna dana možemo biti i više nego zadovoljni. Naši igrači su ekipno i pojedinačno ponijeli titulu prvaka Hrvatske, a i u parovima su bili na postoljima. Mislav je nakon Klare Cakol i Karla Franjčeca treći igrač našeg kluba koji je osvajao titulu prvaka Hrvatske. I oni koji nisu bili na postolju dostojno su nosili dres kluba i Grada Zaboka,  te ubrali rezultate svojeg napornog rada i treninga-riječi su trenera Luke Vrančića.

Rezultati

POJEDINAČNO
Kadeti: 1. MISLAV POSAVEC (ZABOK), 2. Roko Meter (Mladost), 3. Borna Petek (TIS) i Rino Vidan (Split)

Kadetkinje: 1. Hana Arapović (TIS), 2. Hanna Lončarević (TIS), 3. Bruna Borovec (Starr) i Ivona Štriga (Varaždin)


PAROVI

Kadeti: 1. Leo Vekić/Roko Meter (Pula/Mladost), 2. Borna Petek/Luka Zlatkov (TIS/Dugo Selo), 3. MISLAV POSAVEC/HRVOJE MARTINEC (ZABOK) i Luka Lozušić/Rino Vidan (Zagreb/Split)

Kadetkinje: 1. Hana Arapović/Hanna Lončarević (TIS), 2. Lucija Sitar/Ivona Štriga (Varaždin), 3. Bruna Borovec/Dora Popec (Starr/Jadran) i Marta Novak/Marla Vidaković (Šenkovec/Olimpija)

MJEŠOVITI PAROVI
1. Leo Vekić/Bruna Borovec (Pula/Starr), 2. Borna Petek/Hana Arapović (TIS), 3. Luka Zlatkov/Ivona Štriga (Dugo Selo/Varaždin) i MISLAV POSAVEC/Dora Popec (ZABOK/Jadran)

EKIPNO: 

Kadeti: 1. ZABOK, 2. TIS, 3. Pula

Kadetkinje: 1. Varaždin, 2. TIS, 3. Zagreb

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook