Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec i Stubica u četvrtzavršnici

Odigrano posljednje kolo u skupinama „Liga kupa HNS-a Zagreb 2023./2024. za veterane


U Kutini je odigrano treće, posljednje, kolo u skupinama „Liga kupa HNS-a Zagreb 2023. / 2024. za veterane.

Bilo je to kolo raspleta u kojem se odlučivalo tko će uz već prije sigurne četvrtfinaliste, Lokomotiva i Špansko, u eliminacijski ciklus. Od naših klubova prvi je na teren izašao Zagorec iz Krapine, skupina „B“, koji je u izravnom dvoboju sa Klasom iz Mičevca trebao minimalnu pobjedu da bi osigurao prvo mjesto ili neriješen rezultat, minimalno 3:3, da bi osigurao drugo mjesto i ulazak u četvrtfinale. Važnost utakmice donijelo je ljepoticu dosadašnjeg dijela Liga kupa.  

Naime, u ovom susretu vidjeli smo sve i više od toga što mali nogomet može  pružiti. Pregršt lijepih akcija, odličnih obrana, lijepih golova, čak i „šakačkog“ obračuna, preokreta u rezultatu kojeg samo ovaj tip nogometa može pružiti. „Mladići“ Zagorca – Ivica Antolić, Branimir Gregurović Cola, Miljenko Kunštek, Ivan Vukoja, Mario Malarić, Alen Gamilec, Marko Krkalo i Danijel Malarić pod stručnim vodstvom Dražena Šimunića, Drage Pernjeka – Baltice i Slavka Tepuša – poveli su 2:0 da bi se igrači Klasa vratili na 2:2 a nakon minutu dvije došli u vodstvo od 2:3.  No, utakmica je bila takova u kojoj nema predaje i igrače Zagorca okreću rezultat u svoju korist, 4:3, da bi protivnik nekoliko minuta prije kraja izjednačio što je Zagorec gurnulo na drugo mjesto i vodilo ga u četvrtfinalu na prvog favorita Lige Lokomotivu. No, Zagorec se vraća i u sam smiraj utakmice postiže peti pogodak za pobjedu i prvo mjesto na tablici.

U susretu „C“ skupine, gdje je Stubica očekivala rezultat i ovisila o njemu, Remetinec je bez problema, 5:0, pobijedio Zaprešić te se Stubica kao drugoplasirana ekipa skupine plasirala u eliminacijski ciklus. U skupini „D“ Moslavina i Vrbovec igrali su 1:1 te se dalje plasirala ekipa Moslavine dok su u skupini „A“ igrači Karlovca 4:2 pobijedili VG Boyse iz velike Gorice te su i oni otišli u četvrtzavršnicu.

Rezultati 3. kola i tablica: „A“ skupina. Karlovac – VG Boys (4:2). Poredak: 1. Lokomotiva 6; 2. Karlovac 3; 3. VG Boys 0.; „B“ skupina. Klas (M) – Zagorec (4:5). Poredak: 1. Zagorec 4; 2. Silvija Stil 2; 3. Klas (M) 2.;  „C“ skupina. Zaprešić – Remetinec (0:5). Poredak: 1. Remetinec 6; 2. Stubica 3; 3. Zaprešić 0. „D“ skupina. Moslavina – Vrbovec (1:1). Poredak: 1. Špansko 4; 2. Moslavina 2; 3. Vrbovec 1.

Četvrtzavršnica se igra u subotu 25. studenog u SD Vladimir Bakarić Velika Gorica a parovi četvrtzavršnice su slijedeći: Lokomotiva – Silvija Stil; Stubica – Špansko; Karlovac – Zagorec i Remetinec – Moslavina.

Još članaka iz "Sport"

Facebook