Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanin Sven Šemovčan jedini iz Hrvatske na Szilveszteri Hegyimaraton

Maraton se održao u zapadnoj Mađarskoj


Već tradicionalno se zadnjeg dana u godini u Zalaegerszegu, gradu s oko 60 000 stanovnika u zapadnoj Mađarskoj održava Egerszegi Mountain Man Marathon (Szilveszteri Hegyimaraton). Prošlog tjedna održan je po 25. put. Na najdužoj dionici, onoj od 40,9km + 720m / -720m kao jedini Hrvat nastupao je Sven Šemovčan iz Zaboka, koji nam je ukratko prenio dojmove s iste.  - Start utrke nalazi se otprilike jedan i pol kilometar jugozapadno od središta grada, trasa maratona prolazi mješovitim terenom (ceste, kolnici, biciklističke staze) uglavnom kroz šume, vinograde, parkove. Ruta je dosta zahtjevna, brdovita, ujedno je to jedna od najtežih i najzahtjevnijih utrka u Mađarskoj, no zaista se je isplati uvrstit u svoj trkački kalendar - rekao je Šemovčan.

Svenu je za savladavanje ove zahtjevne rute trebalo 4 sata, 14 minuta i 47 sekundi uz prilično neugodan, hladan vjetar koji je puhao cijelom dionicom staze.

Spomenimo još da je Sven trčao i na tradicionalnoj 42. Novogodišnjoj utrci u Varaždinu koja je startala na samu Novu godinu točno u ponoć te na utrci Nova na Savi, koja je startala u Zagrebu na Savskom nasipu kaj Boćarskog doma (Obala dr. Savke Dabčević Kučar) točno u podne.

Još članaka iz "Sport"

Facebook