Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Ivana Habazin doživjela težak poraz od Amerikanke Shields, poručila da će se vratiti jača

Vjerojatno najteži poraz u karijeri najbolja hrvatska boksačica doživjela je od Claresse Shields na dugoočekivanom meču u Atlantic Cityju


foto: screenshot Youtube

Najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin, nažalost nije uspjela osvojiti naslov svjetske prvakinje. Od sada kraljica ženskog boksa i nositeljica titule u čak tri kategorije, Amerikanka Clasreesa Shields, slavila je odlukom sudaca na spektakularnoj priredbi u Atlantic Cityju. Amerikanka je dominirala u svim rundama, a tek je jedan sudac dodijelom jednu od deset rundi hrvatskoj boksačici, piše net.hr

 Habazin je bila dobra prve tri runde, pokušavala je nešto iz kontre, ali Shields je taktički odlično boksala i dobro je lomila Hrvaticu udarcima u tijelo. U četvrtoj rundi Ivana je krenula agresivnije, ali samo je probudila zvijer pa je Claressa krenula žestoko.

Kako piše net.hr, peta i šesta runda vjerojatno su bile pravi pakao za Habazin. U šestoj ju je nakon serije udaraca u tijelo Shields čak bacila u nokdaun, ali je u devetoj sekundi odbrojavanja Habazin. Vrlo hrabro i odlučno, moramo priznati. Hrvatici je tada preostalo jedino da nokautira Amerikanku jer pitanje pobjednika je bilo jasno, ako meč ode na bodove.

U finišu devete runde opet  Habazin upala u probleme i to nakon još jednog udarca u tijelo, no preživjela je i to, poput Rockya Balboe rekli bismo. Na koncu je Amerikanka mirnije privela meč kraju i slavila na bodove.

Hrvatska boksačica upisala je tako četvrti poraz u karijeri, a ovaj joj je vjerojatno bio najteži.

– Razočarana sam. Bilo je teško. Imala sam plan, ali nisam ga ostvarila. Čestitam suparnici. Vratit ću se jača – izjavila je Habazin, koja se za ovaj meč pripremala gotovo godinu dana nakon što je dvaput otkazan.

Još članaka iz "Sport"

Facebook