Prethodni članak
Sljedeći članak

DODIJELJENA PRIZNANJA ZA IZVRSNE REZULTATE: Najbolji sportaši Donje Stubice Helena Beljak i Dario Boroša

Osim seniorima, dodijeljeni su pehari i najuspješnijim juniorima, klubovima te nagrada za životno djelo


U Gradskoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici jučer su dodijeljena priznanja i pehari najboljim i najuspješnijim sportašima Donje Stubice u protekloj godini.

Tako je najboljom sportašicom proglašena 20 – godišnja Helena Beljak, a najboljim sportašem 22 – godišnji Dario Boroša, oboje članovi Savate kluba Stubica, s odličnim rezultatima državnih prvaka.

Helena Beljak seniorska je državna prvakinja do 48 kilograma i disciplini savate – assaut, pobjednica je kupa Hrvatske održanom u Svetom Ivanu Zelini te je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu u Italiji. Helena nam je rekla kako joj je ovo priznanje poticaj za daljnji rad. – Cilj mi je nastaviti i dalje trenirati, biti što uspješnija i pripremati se za nadolazeću sezonu – rekla je. Savate je zavoljela uz stariju sestru koja je trenirala, pa se uz nju i sama odlučila intenzivno baviti tim sportom. Iako joj, kaže, treninzi oduzimaju puno slobodnog vremena, ona u tome uživa.

Najbolji sportaš Dario Boroša državni je prvak i pobjednik međunarodnog turnira u Vukovaru te je podijelio 4 – 8 mjesta na Europskom prvenstvu u Italiji, također u disciplini savate – assaut do 70 kilograma. – Ovo priznanje mnogo mi znači, po njemu se vidi da se moj trud sve ove godine isplatio – rekao je Dario te najavio kako mu je sljedeći plan postati prvak Hrvatske. – To bi značilo da postajem članom hrvatske reprezentacije, što bi mi dalo mogućnost sudjelovanja na svjetskim i europskim prvenstvima – otkrio nam je Dario. Za sebe kaže kako je oduvijek volio borilačke vještine, zbog čega se odlučio priključiti savate ekipi u Donjoj Stubici, a da bi se postigli ovakvi rezultati, potrebno je, kaže, puno trenirati.

Najboljim sportašima u juniorskoj kategoriji od 16 do 19 godina proglašeni su Borna Petrinec (SK Stubica), Marko Novosel ( ŠK Donja Stubica), Robert Šantek (FK Hidraulika Kurelja), Petra Berković (ŠRD Pastrva), Patrik Kelava (NK Stubica), Mihael Kelava (NK Stubica) i Šimun Mlinarić (ŠK Donja Stubica).

Podijeljeni su i pehari za najperspektivnije sportaše i sportašice do 15 godina, a primili su ih Noa Šobak (SD Stubica), Marko Bulek (SK Stubica), Mihael Labaš (SD Stubica), Bruna Gučin (STK Stubica) i Petra Krajnik (SD Stubica).

Pehare za najbolje momčadi primili su Sportsko društvo Stubica te Športsko ribolovno društvo Pastrva, dok je priznanje za promicatelja stubičkog sporta dobio Savate klub Stubica.

Priznanje za životno djelo primio je Branko Horvat, rođen 1945., a aktivan u streljačkom sportu od 1957. godine. Bio je vrhunski natjecatelj, prvak Hrvatske serijskom zračnom puškom i malokalibarskom puškom te najaktivniji član streljačkog društva Metalis, u kojem još uvijek ima funkciju tajnika, trenera i puškara. Ispričao nam je da se sterljaštvom zarazio još 1957. kada je osvojio prvu nagradu kao pionir. Upravo je on taj sport sve ove godine održavao živim u Donjoj Stubici. – Nije to uvijek bila samo razonoda i užitak, već i velika obaveza i puno napora, pripremati se i ekipu, čistiti i pripremati oružje, voziti na natjecanja… - ispričao nam je. U tom je sportu i dalje aktivan, kroz rad s mladima. – Imali smo problema sa streljanom koja je poplavila, pa nismo raditi s djecom u školi. No, sad je to sređeno i možemo nastaviti raditi s mladima – kaže. Interesa za ovaj sport u stubičkom kraju ima, no za to je, kaže, potrebno puno rada. – Većina dođe, oni bi samo pucali. No, to je ozbiljan rad i treba se smiriti, nema tu da živci rade kao kod nekih drugih aktivnih sportova – rekao je. Otkrio nam je i da mu ovo priznanje puno znači te da ga je podsjetilo na sve uspjehe koje je prošao, čemu svjedoče i brojne medalje, plakete i pokali koje je osvojio on, a i klub. – Malo se šalim pa velim da sam sad gotov, kad su mi dali nagradu za životno djelo. Ali ipak planiram još raditi par godina, da još dvije, tri generacije mladih odgojimo da se ozbiljno bave streljaštvom – zaključio je uz šalu.

Najboljima su pehare uručili i na izvrsnim rezultatima čestitali gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te tajnik i predsjednik Sportske zajednice Grada Donja Stubica Mladen Bubanko i Miljenko Hrenek.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook