Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrlo dobro izdanje Gaja u pobjedi protiv Kurilovca

8. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE - Kurilovec 2:1 (1:1)


Sasvim zasluženo Gaj je u 8. kolu III. NL-centar došao do svoje četvrte pobjede. U Maču je s 2:1 savladan Kurilovec. Pobjeda Gaja mogla je biti i jače izražena, no najvažnije je da su upisana nova tri boda s kojima Gaj drži visoku petu poziciju.

Već u 6. minuti domaći su poveli. Kovačić je u odličnoj solo akciji prevario tri igrač i podvalio loptu za Ristovskog koji precizno puca s udaljenosti oko četrnaest metara i dovodi Gaj u vodstvo od 1:0. U 13. minuti nakon ubačaja Cvrtile Šoštarića milimetri dijele od pogotka. Šest minuta kasnije nakon ubačaja Haramusteka Cvrtila prvo prijeti iz voleja, refleksno odbija Tor ravno njemu na nogu, no drugi udarac Cvrtile završava pokraj gola. U 40. minuti gosti su izjednačili. Ćosić je odlično pucao s gotovo 25 metara udaljenosti i efektno poentirao za 1:1, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor.

Tek što je počeo nastavak utakmice Haramustek opasno prijeti, a Završki odlično blokira i odbija u korner. U 47. minuti atraktivno kombiniraju Cvrtila i Šoštarić koji petom za Ristovskog koji izlazi sam na Tora, no ovaj opet čudesno brani i odbija do Haramusteka koji s pet metara udaljenosti puca ravno u gostujućeg vratara. U 52. minuti kombiniraju Kovačić i Haramustek, ovaj ubacuje za Cvrtilu koji dobro puca, no Tor odbiju rukom loptu u vratnicu, nakon koje se odbila u korner. Raspoloženi Cvrtila krenuo je sam prema vratima gostiju u 60. minuti, ali je previše oklijevao. U 64. minuti opasno iz slobodnog udarca prijeti Šoštarić, no lopta lagano "liže" gredu i završava u gol autu. Okvir vrata ponovno se trese u 67. minuti kada Šaban nakon ubačaja Cvrtile glavom puca u gredu. I onda minutu kasnije Šaban je sapleten u kaznenom prostoru gostiju, pa sudac Kordić opravdano dosuđuje kazneni udarac. Lopta uzima Haramustek i pogađa za konačnih 2:1. Gosti dva puta opasno prijete u jednom napadu u 72. minuti. Opasan udarac Sedlačeka prvo odbija vratar Babić, lopta se vraća Sedlačeku čiji drugi udarac odbija Haramustek. Prijetio je još jednom Šaban u 81. minuti na ubačaj Haramusteka, ali Tor je još jednom pokazao da ima svoj dan i odbio je opasan udarac u korner.

 

GAJ MAČE - KURILOVEC 2:1 (1:1).

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 200, SUCI: Kordić, Bedeniković i Kordej.

GAJ MAČE: Babić, Tepšić, Sambol, Postonjski, Haramustek, Cvrtila (79' Deak), Aščić, Ristovski (88' Mazalović), Kovač, Šoštarić (88' Krpanec), Kovačić (63' Šaban). TRENER: Marijan Glavica

KURILOVEC: Tor, Bradić (80' Bolješić), Šarić (67' Turkalj), Knežić, Mrvičin (46' Pušić), Ćosić, Sedlaček, Žlebečić, Završki, Blagoev (80' Nezirović), Milković. TRENER: Stjepan Bašić

Još članaka iz "Sport"

Facebook