Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrijedna pobjeda Stubice za bijeg sa dna

4. NL – središte skupina A: 11. kolo: Stubica – Blato 1:0


Stubica je u 11. kolu 4. NL središte skupina A dočekala Blato. U utakmicu su domaćini ušli sa zadnjeg mjesta, a Blato je na viskom petom mjestu, no Stubica je pokazala u zadnje dvije utakmice, u dva zagorska derbija da se diže i nada za dobar rezultat je postojala.

Na odmor Stubica sa minimalnim vodstvom

Nije baš dobro počelo za domaćine. U 5. minuti dobra lopta na Matiju Jurišića kojeg na 40 metara ruši Dario Matuša. Slobodan udarac izvodi Marcelo Suden, ali bilo je to nešto između udarca i ubačaja pa je David Mužina lako uhvatio loptu. No, u 6. minuti nakon loše reakcija u izlasku domaćina, do lopte dolazi Benito Elez i s lijeve strane spušta se u kazneni prostor. Na nekih 12 metara malo iskosa ali u izvrsnoj situaciji puca, no Mužina sjajno brani. No, ni za domaću priliku nije trebalo čekati dugo.

U 9. minuti Nikola Pešec se probio po desnoj strani i ubacio, a na nekih 7 metara Filip Nikola Petir puca glavom, no lopta odlazi na drugu stranu. Uslijedilo je novo ubacivanje a ovaj puta glavom puca Pešec, od zemlje pa obrana otklanja opasnost. U 17. minuti gosti su opet zaprijetili. Nakon akcije po desnoj strani lopta dolazi do Lovre Čilića koji puca sa 20 metara, jako ali pored gola. U 21. minuti Leon Lipovac je dobio loptu na desnoj strani, nakon osvojenih 10 tak metara puca i on al neprecizno.

U 33. minuti gosti ubacuju iz kornera, a domaća obrana potpuno samog ostavlja Luku Kneževića na 10 metara, no ovaj se dugo namješta i na kraju traljavo puca i upropaštava izvrsnu priliku. U 37. minuti dobra akcija Stubice na sredini otvorila je vrlo dobru situaciju za dodavanje Matije Drempetića za Pešeca ali lopta za zicer je malo preduga. No, u 39. minuti Petir se iznenada našao u kaznenom prostoru nakon loše reakcije obrane gostiju, Ivan Mihaljević ga ruši i to je kazneni udarac. U 40. minuti precizan je Drempetić koji šalje golmana Dominika Turčića u jednu, a loptu u drugu stranu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, pa Stubica na odmor odlazi sa 1:0.

Blato pokušavalo, Stubica izdržala

Gosti počinju nastavak pokušajem iz slobodnjaka sa 40 metara u 47. minuti. Suden je ubacio loptu o to se pretvorilo u udarac, s kojim Mužina nije imao problema. Suden je pucao i u 52. minuti iz igre, ali u blok, pa se lopta odbila do Čilića na 14 metara, ali sa Matušom na leđima, napadač gostiju nije uspio uputiti udarac. No, u 58. minuti Čilić je pucao i to sjajno sa 13 metara malo iskosa. Nije to naizgled bila neka obećavajuća akcija gostiju, no Čilić je dobio loptu u vrlo dobroj poziciji i pogodio prečku. Stubica prijeti u 62. minuti, kada Pešec pokušava iz slobodnjak sa 30 metara dosta iskosa. Pozicija daleko od idealne, ali jak udarac Pešeca prolazi malo pored suprotne stative.

U 65. minuti Drempetić je primio loptu na 20 metara, prevario dva igrača i ostavio povratnu za Jakova Kormana, koji gađa uz lijevu stativu Bručića, koji brani. Na drugoj strani, u 72. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane, Jurišić je vrlo dobroj situaciji, ali glavom puca pored gola. U 76. minuti Pešec pokušava iz slobodnjaka sa 30 metara sa strane. Odlučio se za izravan udarac, no Bručić to lako hvata. Blato sve više stišće u završnici, ali Stubica odolijeva.

U 87. minuti Robert Glavač je primio jednu loptu na lijevoj srani, ušao u sredinu i sa 25 metara puca preko gola. U 2. minuti nadokande Glavač donosi jednu loptu na 16 metara za Kormana, koji daje desno za Vlahovića, koji puca preko gola. Zadnji udarac imaju gosti no Luka Tudjek sa 25 metara puca visoko preko gola i veliko slavlje domaćina može početi. Pobjeda koja jako puno znači i za samopouzdanje, a i znači bijeg sa dna, odmah za dva mjesta.

Izjave: Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Borbena utakmica do samo kraja i neizvjesna. Izvrsna ekipa Blata, sa četiri vrhunska igrača u sredini, ali moji su igrači borbom dokazali da možemo osvajati bodove, a to nam je sada najvažnije.''

Mladen Muškovac, trener NK Blato: ''Stubica je do tri boda došla na našu grešku. Igra podjednaka, rastrgana, sva nikakva, teren težak za igru. Neiskorištene neke šanse, polušanse naše, pred kraj i Stubice. Zaslužena pobjeda domaćina.''

4. NL – središte skupina A, 11. kolo

STUBICA – BLATO 1:0 (1:0)

SUCI: Petričević, Jelić, Kordej    GLEDATELJA: 80

STRIJELAC: 1:0 Drempetić 40' 11m,

STUBICA:  Mužina, Petir (46' Glavač), Božić (36' Korman), Matuša, Vlahović, Pešec (90+1' Benko), Kelava (85' Iskrić), Drempetić, Mar. Landripet, Pirički (64' Grabušić), Mat. Landripet ;trener: Damir Srebačić

BLATO: Turčić, Čagalj, Tonković, Mihaljević (60' Papić), Mudronja (70' Tudjek), Jurišić, Suden, Lipovac, Elez (60' Eterović), Knežević (83' Brkić), Čilić; trener: Mladen Muškovac

Još članaka iz "Sport"

Facebook