Prethodni članak
Sljedeći članak

Visokom pobjedom protiv Pregrade Stubica završila seriju pripremnih utakmica


NK Stubica će u nastavak prvenstva krenuti u dosta izmijenjenom sastavu. Ljubimac domaće publike i najbolji igrač kluba, Matija Drempetić, nastavit će svoj nogometni put u zabočkoj Mladosti. Klub su još napustili i Nikola Petir, Matej Grabušić i talentirani Patrik Kelava koji će karijeru nastaviti u omladinskom pogonu Zagorca KR, nakon što je već počeo ulaziti u seniorsku momčad Stubice. Uprava nije sjedila skrštenih ruku, pa su tako novi članovi Stubice postali Antun Starjački, Nikola Štok i Marko Stojak koji su istinska pojačanja i Josip Dumančić, koji je za sada samo pojačao konkureneciju.

-Odlično treniramo, a odaziv na treninge je i više nego zadovoljavajući. Koga nema bez njega se mora i nitko nije nezamjenjiv. Atmosfera je odlična, disciplina na zavidnoj razini i vjerujem da smo spremni za napredak prema sredini ljestvice - govori nam trener Damir Srebačić, koji je na klupu Stubice došao zadnjih šest kola jeseni i preporodio je ovu momčad.

Stubica je u pripremnom periodu odigrala sedam pripremnih utakmica. Prvu je izgubila od Prečkog (3:2), slijedio je remi s juniorima Inkera (2:2), pa pobjeda protiv Straže (2:0), nakon toga porazi od Vatrogasca Zdenci (0:4) i Sutle-Laduč (0:3), a na "generalki" je Stubica s 5:0 slavila protiv Pregrade.

-Zadovoljan sam rezultatima u pripremnom periodu. Dva visoka poraza pred kraj stigla su nakon težih treninga i ne zabrinjavaju. Protiv Pregrade smo odigrali odličnu utakmicu i zabila četiri pogotka iz izrađenih akcija. Posebno me veseli što se moji igrači drže dogovora i po izgubljenoj lopti brzo vraćaju u obranu - zadovoljan je Srebačić.

Odličnu suradnju ima s trenerom juniora, Marinom Božićem, koji mu je i pomoćni trener. Prvoj momčadi već su se priključili Mihael Barlović, David Glavač, Jurica Benko, Dalibor Grden i Lovro Blagec, kao i Petar Žukina za kojeg Srebačić kaže da je novi "dragulj" stubičkog nogometa.

U nedjelju u Stubicu stiže Vojnić, posljednja momčad lige, ali domaćin goste iz Vojnića dočekuje s respektom.

-Nećemo imati na raspolaganju stoperski par. Matuša ima žute kartone, a Pirički ima poslovne obaveze. Zamijenit će ih Mario Landripet i Danijel Božić. Favoriti smo u toj utakmici, ali utakmice na otvaranju znaju biti iznimno teško. Ipak očekujem pobjedu koja bi nam dala zamah za "bijeg" prema sredini ljestvice gdje nam je i mjesto - završio je Srebačić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook