Prethodni članak
Sljedeći članak

Vili Sivec i Jana Pavalić najbolji su sportaši Grada Zaboka, Mladenu Kurečiću posthumno nagrada za Životno djelo

Sportska zajednica Grada Zaboka odabrala najbolje sportaše za 2022. godinu

  • NASLOVNA Vili Sivec i Jana Pavalić.jpg

    Vili Sivec i Jana Pavalić


Izborno povjerenstvo Sportske zajednice Grada Zaboka odabralo je najbolje sportaše u najsportskijem gradu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Najbolji sportaš senior je plivač Olimpa Zabok Vili Sivec, a njegova klupska kolegica Jana Pavalić najbolja je sportašica Zaboka u konkurenciji seniorki. Najbolji sportaš senior iz ekipnih sportova je kapetan košarkaškog kluba Zabok Antonio Črnjević.

U konkurenciji juniora (14-18) najbolji sportaš je plivač Olimpa Patrik Erceg, drugo mjesto osvojio je David Posavec iz atletskog kluba Zabok, a treće Mislav Posavec iz stolnoteniskog kluba Zabok. Najbolja juniorka je Leona Bartolin iz kickboxing kluba Ninja, druga je Emma Horvat plivačica Olimpa, a treća Lorena Zeba iz kickboxing kluba BTI.

U konkurenciji najperspektivnijih sportaša (do 14 godina) prvi je Martin Gojšić iz kuglačkog kluba Zabok, drugi Matej Marković iz atletskog kluba Zabok, a treći Patrik Dinjar iz plivačkog kluba Olimp Zabok. U istoj konkurenciji kod djevojčica najbolja je plivačica Olimpa Helena Dinjar, druga je Lara Tuđa iz atletskog kluba Zabok, a treća Kiara Bratković iz kickboxing kluba BTI Zabok.

Najbolja muška ekipa u seniorskoj konkurenciji je košarkaški klub Zabok, a u seniorskoj kategoriji štafeta plivačkog kluba Olimp Zabok.

U mlađe dobnim kategorijama najbolja muška ekipa je Stolnoteniski klub Zabok, a najbolja ženska ekipa Atletski klub Zabok.

Najuspješnijim trenerom godine proglašen je Matija Grabrovečki iz Atletskog kluba Zabok.

Najbolji sportaš koji se natječe u klubovima van grada je bacač kladiva Matija Gregurić, član AK Dinamo-Zrinjevac, a najbolja sportašica van gradskih klubova je Klara Sedlar kuglačica njemačke Victorie Bamberg.

Godišnja nagrada za razvoj sporta otišla je u ruke predsjednika NK Đalski, Roberta Lončara.

I na kraju, najveća i najvrjednija nagrada u sportu, nagrada za Životno djelo, pripala je pokojnom Mladenu Kurečiću, sjajnom šahisti Poleta i istaknutom sportskom djelatniku, koji nas je prerano napustio početkom siječnja ove godine. Nezaboravni Mladen živio je 60 godina, a od toga je 50 godina bio aktivan u šahu.

Izborno povjerenstvo Sportske zajednice Grada Zaboka djelovalo je u sastavu: Branko Sadaić (predsjednik), Sandra Turković, Robert Lež, Matija Grabrovečki i Tomislav Zrinšćak. Svi prijedlozi Izbornog povjerenstva jednoglasno su prihvaćeni od strane Izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Zaboka.

Nagrade najboljima bit će dodijeljene u sklopu „Večeri Zabočana“.

Mladen Kurečić

Još članaka iz "Sport"

Facebook