Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliki preokret Đalskog

2. ŽNL – 11. kolo: Đalski – Vatrogasac 3:2


Prije nego i službeno krene sezona u 2. zagorskoj nogometnoj ligi, trebalo je odigrati i zaostalu utakmicu 11. kola, koja je ostala još od jeseni. Slučaj je htio da je riječ o utakmici koja odlučuje o borbi za sam vrh, jer kod Đalskog je gostovao vodeći Vatrogasac. Kako je u utakmicu ušao sa istim brojem bodova kao i Matija Gubec, Vatrogasac je stigao po pobjedu, kojom bi se odvojio na tri boda i to prije međusobna utakmice, koja je na rasporedu ove nedjelje u Gornjoj Stubici.

Vatrogasac rano do 0:2

Utakmice ova dva protivnika zadnjih su godina često donosile puno uzbuđenja i ne baš uvijek ''očekivan'' rezultat. A zapravo je i teško govoriti o očekivanjima, dok se malo ne vidi u kakvim su stanjima ekipe. Ipak kako bilo Vatrogasac je kao favorit ušao u ovu utakmicu. I sve je na početku izgledalo idealno za goste iz Brezove, jer je Renato Majsec već u petoj minuti zabio za 0:1.

Pravi peh dogodio se domaćinima u 14. minuti. Inicirao ga je sjajnim udarcem Darko Videk, no nije pogodio mrežu nego prečku. Ali lopta se od prečke odbila u leđa golmana Ivana Filipeca i završila je u mreži za 0:2. No, usprkos zaostatku, Đalski je izgledao dobro, poletno, dobro se nosio sa gostima, stvarao i neke poluprilike, prijetio ubacivanjima, a u 20. minuti, nakon jednog udarca i obrane Jurice Škrleca, Antonio Strabić je bio najbrži, pritrčao je prvi do lopte i smjestio je u mrežu za 1:2. Bio je to rezultat poluvremena.

U nastavku potpuni preokret

Đalski kao da je brzim povratkom samo dobio potvrdu da ovo može biti njegov dan, i iako do pauze nije bilo golova, vrlo brzo u nastavku stvari su počele sve više ići na mlin domaćina. Naime, u 49. minuti domaća desetka Danijel Presečki zabio je za 2:2, dakle potpun povratak u utakmicu za Đalski.

To je značilo da će utakmica do kraja biti otvorena, jer ni je dni ni drugi nisu došli po bod. U takvom raspletu, na kraju se bolje snašao Đalski, koji je u 74. minuti stigao do 3:2. Zabio je ponovno Presečki i razveselio navijače. Do kraja golova više nije bilo i Đalski je mogao proslaviti pobjedu, dok će Vatrogasac sa malo slabijim dojmom na veliki derbi već ove nedjelje.

2. ŽNL – 11. kolo

ĐALSKI – VATROGASAC 3:2 (1:2)

SUCI: Kožar, Vincelj, Ivanković   GLEDATELJA: 80

STRIJELCI: 0:1 R. Majsec 5', 0:2 Videk 12', 1:2 Strabić 20', 2:2 Presečki 49', 3:2 Presečki 74'

ĐALSKI: Filipec, Smolić, Juranić, Banjšak, Poslon, N. Zanoški, Strabić, I. Korušić, Herceg, Presečki, Koprivnjak, (Jureša, Kralj, Hrastinski, Papež, Kasapović, Pavlinić, L. Zanoški); trener: Petar Iskrić

VATROGASAC: Škrlec, N. Merkaš. M. Majsec, Mladenović, Peroš, R. Majsec, Švenda, Videk, Vlaisavljević, L. Majsec, Martinić, (Jambrek, Potočki, Šilipetar, Sedlar, Piljek, Dlesk); trener: Tomislav Rogan

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook