Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika i zaslužena fešta Klanjca nakon sjajne sezone za pamćenje

Uvjerljiva pobjeda Klanjca u posljednjem kolu I. ŽNL KZŽ


Na službenoj promociji novog prvaka u Klanjcu domaći Klanjec je s 4:1 savladao Inkop i još jednom dokazao ono što se odavno znalo, a to je da mu ove sezone jednostavno nema premca u I. ŽNL KZŽ.  U 27 odigranih utakmice Klanjec je ostvario 21 pobjedu, 4 remija i samo 2 poraza uz gol-razliku 76:25. Klanjčani su imali i najbolji napad i najbolju obranu u cijeloj ligi. Kao i u mnogo utakmica do sada predvodio ih je sjajni Vladimir Brlek koji je na promociji prvaka postigao sva četiri pogotka za domaće, dok je „počasni“ pogodak za goste postigao Brezak. S 24 pogotka Brlek je uvjerljivo najbolji strijelac I.  ŽNL KZŽ, za što je primio i posebnu nagradu.

Ivan Petrišić, Zlatko Brlek, Filip Petrišić i Toni Bogović

Bilo je poprilično emotivno na promociji prvaka. U sastavu su po posljednji puta bili braća Petrišić, Ivan i Filip koji su odigrali 11 minuta utakmice, a onda su ih zamijenili Šinko i Biruš. Klub im se obojici odužio prigodnim poklonima, a stariji brat Ivan imao je i čast da u zrak podigne i pobjednički pehar prvaka. Pehar i medalje dijelili su župan KZŽ Željko Kolar, bivši igrač i veliki simpatizer Klanjca, predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Posebnu nagradu za 20 godina bavljenja trenerskim poslom dobio je i trener Klanjca Danijel Tomašković, a u stanci između dva poluvremena svoje su medalje primili i pioniri Klanjca pobjednici lige C. Vodstvo Klanjca jednu je medalju poklonilo i Dejanu Cingulinu, sinu dugogodišnjeg predsjednika Josipa koji je tragično preminuo u prometnoj nezgodi, ali iza sebe je ostavio dubok trag u radu kluba.

Momčad Klanjca ove je sezone bila spoj mladosti i iz iskustva. Kroz cijelu sezonu Klanjčane je krasilo jedno lijepo zajedništvo koje se itekako vidjelo na travnjaku. Novi županijski prvak igrao je daleko najkvalitetniji nogomet.

No Klanjec samo igrao najljepši i najbolji nogomet. Vodstvo kluba napravilo je velike zahvate na infrastrukturi. Postavljeno je 270 stolica kao i novi semafor, a travnjak je među najboljima u ligi. Stoga i ne čudi što je Klanjec dobio organizaciju finala kupa NS KZŽ, a taj je posao odrađen na najboljem mogućem nivou.

Posebno su priča navijači. Na posljednjoj utakmici okupilo se njih tristotinjak, ali kroz cijelu sezonu Klanjec je imao veliku potporu kako kod kuće, tako i na gostujućim travnjacima. Stoga i ne čudi što je sjajna fešta novog prvaka I. ŽNL KZŽ i novog člana IV. NL-središte Zagreb – skupina A trajalo do duboku u noć. Klanjec je itekako imao razloga slaviti.

Pod vodstvom trenera Danijela Tomaškovića ovaj lijep uspjeh ostvarili su: Davor Humski, Martin Zrnc, Jurica Renato Bogović, Danijel Štih, Marko Leš, Karlo Pavlinić, Vladimir Brlek, Filip Petrišić, Mihael Dlesk, Filip Pavlinić, Ivan Petrišić, Franjo Žigman, Luka Šinko, Matija Biruš, Tin Trbuha, Sandro Petrović, Karlo Sušec, Krešimir Zanoški, Alen Humski, Denis Pavić i Luka Turčić. Svakako moramo istaknuti i dva vrhunska „pozadinca“, a to su predsjednik Toni Bogović i sportski direktor Robert Petrović. Sportski djelatnici za primjer. Toni Bogović po potrebi je čak i znao stati na vratu, ako je bilo problema s vratarima.

Stjepan Merkaš-Krojf, Vladimir Brlek i Željko Kolar

Bila je ovo jedna sezona za pamćenje. Pustimo Klanjčanima da još malo uživaju u plodovima svoga rada, jer će vrlo brzo doći pripreme za rang više. Ova momčad uz 2-3 pojačanja ima što za reći u i četvrtoj ligi.

Robert Petrović, Danijel Tomašković i Toni Bogović

Još članaka iz "Sport"

Facebook