Prethodni članak
Sljedeći članak

Velemajstor Smrekar sa četiri pogotka predvodio zabočke ratnike prema pobjedi u derbiju i povratku na vrh

U Zaboku odigrana derbi utakmica IV. NL-središte skupina A, MLADOST ZABOK - Ravnice 4:0


U derbi utakmici IV. NL-središte Zagreb skupina A Mladost Zabok je nanijela prvi ovosezonski poraz Ravnicama i ponovno se vratila na vrh ljestvice. Sasvim zasluženo. Zabočani su jednostavno deklasirali goste iz Zagreba, a junak utakmice bio je Matija Smrekar koji je postigao sva četiri pogotka u više nego uvjerljivoj pobjedi od 4:0. Velemajstor Smrekar predvodio je zabočke ratnike na putu prema važnoj pobjedi.

Domaći su jednostavno više željeli pobjedu, bili su puno agresivniji, a sve je lakše kada u momčad imaš takvog rasnog strijelca kao što je Matija Smrekar. Zabiti četiri pogotka u ovako važnoj utakmici mogu samo istinski znalci, a Matija Smrekar to i jest. Nakon dvanaest odigranih kola Smrekar na kontu ima 18 golova, a čak devet momčadi lige postiglo je manje pogotka od samog Smrekara. Drago Bartolić poslao je na travnjak jedanaest ratnika koji su jednostavno više željeli pobjedu. Izuzev izdanja Ivana Abramovića gosti su u potpunosti razočarali, a alibi su tražili u suđenju, a ne u svojoj nedovoljno agresivnoj i mekanoj igri.

Već u 2. minuti Smrekar je odlično prošao lijevom stranom i ubacio prema Krajačiću, a opasnost je otklonio Blaškić. Gosti prvi puta opasno prijete u 10. minuti preko Rihtara kojeg je odlično uposlio Mioković, ali inače vrlo dobri napadač gostiju čini se bio je još pod dojmom bračnog jubileja prethodne večeri i pucao je preko gola. U 13. minuti odlično kombiniraju Drempetić i Smrekar koji daje upotrebljivu loptu prema Krajačiću, ali ovaj je za centimetar prekratak. Puno je problema obrani Mladosti u prvom dijelu radio Ivan Abramović koji je odlično koristio međuprostore i otvarao prilike svojim suigračima. Jednu takvu na njegov dobar pas propustio je Levanić u 14. minuti.

U 23. minuti Abramović je potegnuo opasno kontru, a Levanić je s deset metara pucao preko gola. Dvije minute kasnije na drugoj strani Lešković nakon ubačaja Drempetića iz slobodnog udarca puca glavom pokraj gola. Minutu kasnije dobro na lijevoj strani kombiniraju Galina i Smrekar koji servira upotrebljivu loptu Škrlecu , ali ovaj puca mlako u gostujućeg vratara. Mladost je polako sve jače počela pritiskati, a gosti su sve teže izlazili iz obruča. Nakon upotrebljivog ubačaja Galine u 29. minuti Lešković je s deset metara udaljenosti pucao u blok.

U 32. minuti ponovno prijeti Škrlec i ponovno to čini slabo. Najbolju priliku u prvom dijelu domaći propuštaju u 36. minuti kada Drempetić i Smrekar kreću dva na jedan prema vratima gostiju, Drempetić ne uspijeva uposliti prvog topnika lige, lopta se od bloka odbija do Hrastinskog koji s 18 metara udaljenosti snažnim udarcem pogađa gredu. I kada se činilo da će mreže u prvom dijelu mirovati, Hlebec je naivno poput "francuske sobarice" u svom kaznenom prostoru sapleo Smrekara, pa je vrlo dobri sudac Čulina opravdano dosudio kazneni udarac. Loptu je uzeo Smrekar, poslao Lončariću u lijevu, a loptu u desnu strane mreže za zasluženo vodstvo domaćih od 1:0.


Potez utakmice vidjeli smo u 54. minuti. Mihovilić je ispucao loptu iz svog kaznenog udarca, Drempetić glavom prebacio na Smrekara koji se okrenuo na 20 metara od vrata gostiju i prekrasnim pogotkom povisio vodstvo domaćih na 2:0. Eurogol. Taj je pogodak potpuno ugasio anemične goste koji su nakon toga imali još jedan slabašan pokušaj Musulina u 57. minuti koji je završio pokraj gola. Minutu kasnije na drugoj strani u dobroj je prilici Matija Benčić, ali puca loše pokraj gola. U 63. minuti pokušava i Gregurić, ali puca ravno u Lončarića. I onda u 67. minuti odlično je lijevom stranom prošao V. Kotarski, još bolje se na prvu vratnicu ubacio Smrekar koji postiže pogodak za 3:0. Smrekar je svoje sjajno izdanje završio u 74. minuti.

Gregurić je nakon ubačaja Drempetića prošao desnom stranom pokraj Blaškića kao "brzi vlak" i nesebično je uposlio Smrekara kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za konačnih 4:0. Pet minuta kasnije domaći strateg, Drago Bartolić, koji je odlično pripremio ovu utakmicu, odlučio je iz igre izvaditi čudotvorca Smrekara za zasluženi standing ovation od strane domaće publike.

Pobjedi domaćih nema zamjerke, gosti će razloge poraza prije svega morati tražiti u svojoj anemičnoj igri. Odigrati derbi bez prave agresivnosti svakako je razočaravajuće. S druge strane sve čestitke domaćima na borbenosti i poštenom pristupu, što im je na kraju donijelo pobjedu i izlaz iz mini krize u koju su ušli dva kola prije derbija.

IZJAVE
Matija Smrekar, igrač Mladosti:"Čestitke cijeloj momčadi, stučnom stožeru i ovoj divnoj publici koja je došla unatoč najavi lošeg vremena. Svaka ima čast na tome, to nam je bio dodatni vjetar u leđa. Ne bi htio isticati svoj učinak, ovo je prije svega zasluga cijele momčadi. Nebitno je tko postiže pogotke, bitna su nam tri boda. Znali smo da nas očekuje jedna teška ozbiljna utakmica, Ravnice su do ovog kola bile lider, no mi smo ih uspjeli preskočiti. Nakon rezultata 4:0 zapravo je suvišno bilo što reći. Po meni naša je pobjeda sasvim zaslužena i nadam da ćemo nastaviti u ovom tonu i polusezonu završiti na vrhu ljestvice".

Drago Bartolić, trener Mladosti:"Čestitke dečkima na sjajnoj igri, zalaganju i trudu. Pokazali su koliko im je stalo. Sve ideje smo sproveli u djelo i mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Prvo poluvrijeme je bilo borba i nadmudrivanje, ali mi u momčadi imamo jednog Matiju Smrekara s kojim je sve puno lakše. Iako je on riješio utakmicu, ovo je pobjeda cijele momčadi".

MLADOST ZABOK - RAVNICE 4:0 (1:0)
ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 300, SUCI: Čulina, Lipovščak i Petriško.
STRIJELAC: 1:0 Smrekar 45'+2, 2:0 Smrekar 54', 3:0 Smrekar 67', 4:0 Smrekar 74'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Galina (61' Gregurić), J. Kotarski, Šoštar, Smrekar (79' Ma. Benčić), Krajačić (61' V. Kotarski), Drempetić, Tarle (79' Šturlan), Škrlec (79' Turk), Lešković, Hrastinski (50' Mi. Benčić). TRENER: Drago Bartolić
RAVNICE: Lončarić, Rmuš (63' Ružička), Rihtar, Abramović, Musulin, Ćibarić, Levanić (85' Ivančić), Blaškić (76' Dodić), Hlebec, Mioković, Tomić (63' Baričević). TRENER: Domagoj Kosić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook