Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža do prve pobjede

4. NL – središte skupina A: 12. kolo: Ilovac – Straža 0:2


U 12. kolu 4. NL središte, skupina A Straža je gostovala kod Ilovca. U tjednu smo saznali da je Mladen Mikša podnio ostavku na mjesto trenera. U klubu su odlučili da će ovu utakmicu voditi predsjednik kluba Marijo Vidićek. Ujutro kada su krenuli na put za Karlovac bilo je upitno hoće li se utakmica odigrati zbog obilnih padalina. Međutim u Karlovcu se kiša ispadala i zasjalo je sunce, ali teren je bio natopljen i pun lokvi vode. Na takvom terenu ispočetka su se bolje snašli domaći igrači koji stvaraju dvije izgledne prilike, ali Krunoslav Drašković odlično reagira i spašava svoju mrežu. Straža nakon tih prilika kao da se budi, pritišče i stvara prilike. Prvo je David Janžek u solo akciji probio lijevu stranu ušao u 16 metara puca po golu međutim voda zaustavlja udarac i vratar domaćih Bogović lagano hvata loptu. Pet minuta nakon toga Janžek opet probija lijevu stranu, ubacuje, a na drugoj stativi Alen Neskić prebacuje istrčalog vratara, ali i Roberta Pavetića koji je sam na drugoj stativi. Nakon te neuspjele akcije opet Janžek u solo akciji po lijevoj strani ulazi u 16 metara vara svog čuvara puca, ali lopta od stative odlazi u gol aut. Nakon igre na sredini terena Straža stvara još jednu stopostotnu šansu. Desnu stranu probija Rafaj centrira ali prejako i lopta dolazi do poprečne linije 16 metara gdje stiže Pavetić, odlično ubacuje na tri metra od gola gdje natrčava Filip Rafaj i puca sa glavom, međutim lopta pogađa vratara domaćih u rame gdje domaći izbijaju u korner. Pomislili smo da se opet ponavlja kao i u prethodnim utakmicama Straža bolja, ali bez realizacije. Drugo poluvrijeme igralo se na duge lopte, jer teren je već bio jako blatnjav ,sa puno krivih dodavanja, s jedne i s druge strane. Straža se potpuno otvorila, stvara više poluprilika i više je željela pobjedu. Igrala se 77. minuta kada je sa sredine igrališta Jan Kodelić uputio jednu dugu loptu koja prebacuje zadnju liniju, Neskić ju prima na prsa i rutinirano posprema u mrežu. Nakon gola Straže domaćin pokušava sa dugim loptama doći do gola, ali sve lopte čiste obrambeni igrači Straže ili Drašković lagano hvata. Igrala se 88. minuta ,Neskić izvodi korner, ubacuje ali domaći izbijaju, ali opet do Neskića koji ovaj šalje prizemnu lopte, a Jan Kodelić petom zabija prekrasan gol. Do kraja utakmice nije bilo izraženih prilika i sučevim znakom za kraj utakmice moglo je početi veliko slavlje gostiju. Sasvim zaslužena pobjeda Straže koju u idućem kolu očekuje utakmica doma protiv Blata, koja ima četiri boda više.

4. NL – središte skupina A, 12. kolo

ILOVAC – STRAŽA 0:2 (0:0)

SUCI: Bertol, Cindrić, Lasić  GLEDATELJA: 80

STRIJELCI:  0:1 Neskić 77', 0:2 Kodelič 88'

ILOVAC: Bogović, Vratarić, Markuš, Magdić (63' Prežgaj), Kladušan, Mance (46' Banjavčić), Kusanić, Capan (73' Vrbetić), Draganjac, Jurčić, Šaflin (63' Boljar); trener:  

STRAŽA: Drašković, Rafaj, Kodelič, Gajster (63' Beram), Janžek, Pavetić (89' Pavić), Neskić, Konjić, D. Petrović, Čuček, Kampuš (46' Vervega); trener Marijo Vidićek

Još članaka iz "Sport"

Facebook