Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz umjetnu travu Mladost dobiva i generalnog sponzora

Nakon završetka prvenstva porazgovarali smo s izvršnom direktoricom zabočke Mladosti, Martinom Hajdaš - Dončić


Iako je sezona tek završila, vodstvo zabočke Mladosti ne miruje. Ambiciozna Uprava kluba iz dana u dan zadaje pred sebe nove izazove, nove ciljeve. Na jesen bi trebala početi izgradnja umjetne trave, spominju se novi sponzori, novi projekti. Bio je ovo idealan trenutak da o svemu porazgovaramo s "prvom damom" zabočkog kluba, izvršnom direktoricom Martinom Hajdaš-Dončić, koja je uvela red u financije kluba, a ujedno sudjeluje i u svim projektima vezanim za infrastrukturu.

Navijače Mladosti najviše zanima situacije oko izgradnje travnjaka s umjetnom travom.


-Zahvaljujući dobroj suradnji sa HNS-om i gospodinom Kustićem, kao i razumijevanju Grada, glavni ugovor o ugradnji umjetne trave trebao bi biti potpisan nakon Europskog prvenstva. Važno je naglasiti da je to tek dio ukupnog projekta uređenja Zaseke kao Sportsko – rekretivnog centra, s uvjetima za drugu nogometnu ligu, koji bi trebao biti izrađen i dovršen u sljedećih 5 godina. Tako bi NK Mladost u roku od 5 godina imala uvjete za natjecanje u 2. HNL, a i svi drugi sportaši, ponajprije atletičari, primjerene uvjete za rad. Mi smo i cijelu viziju kluba prilagodili ulaganju Grada bilo preko EU sredstva ili vlastitih u infrastrukturu, pa bi tako istaknula neke bitne činjenice: uredili smo parking i glavnu prostoriju, uveli automatsko navodnjavanje i evo sada zavržavamo priču s HNS-om i Gradom Zabokom oko umjetne trave - iz prve ruke nam otkriva Martina.


Izgradnjom igrališta s umjetnom travom, zasigurno će porasti i ambicije kluba. Navijače zasigurno zanimaju i ciljevi vodstva kluba u narednih pet godina.


-Mlađi i stariji pioniri igrat će najvjerojatnije 1. HNL središte, a prva momčad ima cilj da u sljedećoj sezoni ili onoj iza igra rang više. No, vratila bi se na rad omladinske škole gdje ćemo postati mali regionalni centar za djecu i mladež, jer smo otvoreni za dolazak djece i iz drugih dijelova Zagorja. Plan je da imamo generacije koje će igrati 1. HNL, a mlađi koji bi bili ulazni, igrat će Zagorsku ligu. Posebno bih istaknula da od jeseni najmlađi (dakle pristići, zagići i limači) nemaju nikakav rezultatski imperativ, jer nam je cilj da djeca kroz igru nauče igrati nogomet i da potaknemo djecu na bavljenje sportom. U toj fazi razvoja djece nema rezultatskog imperativa, nego je cilj da svi prođu sve pozicije u momčadi i da zavole sport. U finalnoj smo fazi i izrade naše maskote koja se naravno oslanja na vizualni identitet Grada Zaboka i vjerujem da će razveseliti naše mališane - upoznala nas je planom rada u idućih pet godina Martina Hajdaš-Dončić.


Pod posebnim povećalom bit će treneri u omladinskom pogonu.


-Od jeseni obveza svih trenera je da maju B licencu ili upisani program za B licencu, jer inače neće moći biti dio trenažnog procesa. U konačnici, cilj kluba je da mlađi i stariji pioniri cijelo vrijeme igraju 1. HNL središte ili u nešto lošijoj varijanti 2. ligu što Zabok i Mladost kao prometno središte i zaslužuju - govori nam Martina.

Proteklih se desetak dana spominjao odlazak trenera prve momčadi, Ivana Zubića, no klub je odlučio zadržati ovog kvalitetnog mladog stratega i dati mu slobodne ruke oko dovođenja igrača.


-Odlučili smo se za engleski tip vođenja prve momčadi. Ivan Zubić, naš Zagorec, izvrstan je stručnjak i osoba koja živi nogomet 24 sata, a vjerojatno bi i 25 da toliko ima vremena, bit će trener i sportski direktor prve momčadi. Mjesečni proračun mu je povećan za 45%, a on će sam raspoređivati honorar kako za sebe, tako i za prvu momčad. To je jedan inovativni pristup za Zagorje, ali i dokaz povjerenja uprave u rad trenera prve momčadi - otkrila nam je novosti u radu prve momčadi izvršna direktorica kluba.


Mladost je upravo završila i pregovore o generalnom sponzorstvu kluba.


-Završeni su razgovori s hrvatsko-irskom start up kompanijom koja će u prve dvije godine biti generali sponzor NK Mladosti s perspektivom dalje integracije nakon dvije godine. Namjerno idemo korak po korak jer NK Mladost ne želi biti dužna nikome, već postepeno gradimo svoju priču. Stvarno sam ponosna na sve što se napravilo u klubu u protekle dvije godine i mislim da smo na pravom putu. Investitor i sponzor preuzet će cjelokupnu priču oko marketinga i weba sukladno knjizi standarda, a sve u skladu s vizualnim identitetom Grada Zaboka, kao i nabavu opreme za cijelu prvu momčad. Tu je još i široka paleta ostalih proizvoda, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme. Cilj je također da Grad Zabok postepeno u sljedećih 5 godina diže proračun za klub preko sportske zajednice od 5 posto godišnje kako bi mogli nastaviti razvijati klub sukladno zadanim ciljevima i pokrivati sve troškove koje nam nosi ulazak u višu ligu - završila je Martina Hajdaš-Dončić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook