Prethodni članak
Sljedeći članak

Klara Sedlar s Victoriom Bamberg osvojila klupsku Ligu prvakinja

Novi veliki uspjeh zabočke kuglačice


 Za zabočku kuglačicu Klaru Sedlar vežu se uspjesi, naslovi i medalje. Na upravom završenom finalu kuglačke lige prvakinja Klara se sa svojim klubom Victoria 1947 Bamberg okitila naslovom prvakinja. Klarina ekipa još jednom je najbolja na svijetu, a Klara je vrlo aktivno sudjelovala u osvajanju naslova. 


Klara je bila sjajna u polufinalu protiv rumunjske ekipe C.S. Romgaz Targu Mures ubilježila bod uz 616 oborenih čunjeva u pobjedi od 7:1 (3621:3402). Vrlo dobro izdanje u pobjedi je imala i druga Hrvatica u momčadi, Ines Maričić, koja je oborila 601 čunj, dok je sa 630 čunjeva najefikasnija bila Aliina Dollheimeir. Klarin rezultat bio je drugi po vrijednosti. U pobjedi u finalu protiv riječke Mlake (6:2, 3560-3531) Klara je bila nešto slabija i upisala je 563 čunja, te je izgubila bod protiv Ane Jambrović koja je oborila 611 čunjeva. Ines Maričić u finalu je oborila 613 čunjeva, što je bio drugi rezultat po vrijednosti u domaćoj momčadi, dok je najefikasnija bila Sina Beisser sa 625 oborenih čunjeva. Kod Mlake u finalu najefikasnija je bila Anita Mehesz sa 615 oborenih čunjeva.


Vodstvo kluba u potpunosti je zadovoljno s Klarom, pa joj je tako ponuđen novi jednogodišnji ugovor kojeg je naravno i potpisala. Tako Klara i iduće godine kreće s Victoriom u borbu za svjetski vrh, a sigurni smo da će imati šta i za reći u reprezentaciji Hrvatske. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook