Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljiva pobjeda Gaja

13. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE - HAŠK 1903 3:0 (1:0)

  • Martin Šaban

    Martin Šaban


Nogometaši Gaja iz kolo u kolo igraju sve bolje i ušli su seriju pozitivnih rezultata koji su ih nakon nešto lošijeg starta probili na šesto mjesto. U 13. kolo III. NL-centar u Mače je stigao HAŠK 1903 koji je potpuno nadigran i Gaj je na kraju slavio s uvjerljivih 3:0. Od početka su domaći igrači kontrolirali utakmicu i ni u jednom trenutka njihova pobjeda nije bila upitna.

Prvu šansu domaći imaju u 10. minuti kada Mazalović odlično pronalazi Šabana koji je sam pred vratima, ali loše zaustavlja lopta, pa odlična prilika propada. Jedinu priliku gosti imaju u 18. minuti kada je Bogdanović primio loptu sam u neposrednoj blizini domaćih vrata, ali iskusni Brlečić je hrabrim uklizavanjem spriječio pogodak. U 25. i 32. minuti bilježimo dva dobra voleja mladog i talentiranog Bobeka, koji su zamalo bili neprecizni. Gaj je poveo u 33. minuti. Cvrtila je ubacio s desne strane, u gužvi se najbolje snašao Gregurić i zabio pogodak za 1:0. Pet minuta kasnije Ivetić odlično pronalazi Šabana, ovaj dobro puca, ali lopta se od spoja grede i vratnice odbija u polje, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:0.

Raspoloženi Šaban ponovno je na sceni u 63. minuti kada je nanizao nekoliko gostujućih igrača i dobro pucao, ali gostujući vratar Gujić obranio je njegov udarac. Svoj nadmoć domaći su okrunili drugim pogotkom u 71. minuti. Desnu je stranu probio Josipović i ubacio za Šabana koji je prvo lijepo prsima smirio loptu, a onda precizno zabio za 2:0. Tu nije bio kraj jer je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Ivetić dugom loptom pronašao Radića, koji je ostavio loptu Haramusteku, a ovaj je preciznim udarcem pogodio "malu mrežicu" za konačnih 3:0 i više nego zasluženo i uvjerljivo slavlje Gaja.

GAJ MAČE - HAŠK 1903 3:0 (1:0)

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 300, SUCI: Marinčević, Aščić i Sušanj.

STRIJELCI: 1:0 Gregurić 33', 2:0 Šaban 71', 3:0 Haramustek 90'+2

GAJ MAČE: Strahonja, Cvrtila, Brlečić (84' Radić), Postonjski, Haramustek, Šaban, Sedak(64' Vukadin), Ivetić, Mazalović, Tepšić (13' Bobek, 64' Krpanec), Gregurić (64' Josipović). TRENER: Marijan Glavica

HAŠK 1903: Gujić, Radulović (54' Pintarić), Čopec, Ivezić, Rihtar, Jelavić (18' Palić, 81' Zeqiraj), Bogdanović, Pizzitola,  Ribarić, Karamatić (81' Šebjanić), Krajačić. TRENER: Milivoj Bračun.

Još članaka iz "Sport"

Facebook