Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješan vikend rukometašica i rukometaša Zagorca


Iza Rukometnog kluba Zagorec Krapina više je negoli uspješan vikend. Naime, ženski dio kluba odigrao je u subotu u MŽL U 12 odigrao je dvije utakmice pobijedivši u prvoj utakmici Samobor dok su u drugoj izgubile od Svete Nedjelja. U nedjelju je u Domu sportova, odigrano je 6. kolo, 2. HRL U13 regija 2 u kojem su naši dečki došli do prve pobjede u gostima. Pobijedili su ekipu domaćima RK Dinamo, Zagreb rezultatom 19:18.

Rukometni vikend rukometaša završio je popodnevnom utakmicom u kojoj je ekipa Zagorca U 17 ugostila prvoplasiranu ekipu 2. HRL RK Dubrava iz Zagreba.

U odličnoj utakmici danas su mladi rukometaši Zagorca pokazali su  svima što znači timski rad, timska igra i veliko borbeno srce koje ne priznaje poraz do samog kraja susreta. Danas su svi zaslužili veliku desetku, jer bili su odlični u napadu a još bolji u obrani.

No, nije tako izgledalo kada je počela utakmica jer nakon početnog vodstva Zagorca Dubrava je polako preuzimala igru i vrlo suvereno igrala prvo poluvrijeme prije svega zahvaljujući svom golmanu koji je u prvom dijelu odlično branio tako da se na odmor otišlo rezultatom Zagorec 11. Dubrava 14.

Ne znamo što je trenerica Silvija Smrekar rekla svojim dječacima ali svi prisutni u dvorani vidjeli su „novu“ ekipu Zagorca koja je nemilice mljela protivnika ne dozvolivši mu u prvih sedam minuta drugog poluvremena da zatrese njihovu mrežu a istovremeno su u napadu bili vrlo učinkoviti, razigrani, puni vica „trpajući“ nemilice mrežu protivnika ( u tom periodu od sedam minuta Zagorec je postigao osam a protivnik ništa golova ),  a ton takovoj igri, uz sve ostale igrače, posebno su davali Tin Švaljek i Jann Galić. Tako da je u 34. minuti semafor pokazivao Zagorec 20. Dubrava 16.

Odličan povratak u igru koji vodi samo ka jednom cilju - pobjedi. Do kraja utakmice, gosti su se najviše približili na 3 gola razlike (24-21), ali domaći rukometaši pokazuju koliko veliko srce i karakter imaju i opet povećavaju prednost. Nakon 50 minuta igre, rezultat na semaforu je; RK Zagorec 31 - RK Dubrava 24.

Strijelci za Zagorec bili su: Jann Galić 9 golova, Tin Švaljek 7, Antonio Gradečak 5, Bogdanić Ivan 2, Merkaš Jurica 2, Jan Varga 2, Ivan Bogdanić 2, Eugen Kundih 1 i Antonio Pecigus 1.

Još članaka iz "Sport"

Facebook