Prethodni članak
Sljedeći članak

U subotu u Zabok stiže Furnir

Nakon pauze KK Zabok u subotu nastavlja s natjecanjem u HT Premijer ligi


Iza košarkaša Zaboka je jedna turbulentna polusezona, koja se na kraju i dobro završila s obzirom kako je započela. U dvanaest odigranih kola momčad su vodila tri trenera, što je dosta nespecifično za Zabok.

Momčad je u sezonu uveo Jakša Vulić. Od početka priprema Vulić se susretao s brojnim problemima. Na dispoziciji nije imao kapetana Antonia Črnjevića (bolest) i najboljeg strijelca Lukšu Buljevića (ozljeda), koji su se tek kasnije priključili momčadi, a klub im nije našao zamjene. Poslije sjajne prošle sezone u kojoj je Zabok vodio do šestog mjesta, Vulić je startao s tri poraza (Gorica 71:53, Furnir 75:71 i Alkar 75:80) od kojih je posebno bio onaj domaći protiv Alkara, koji su mnogi stavili njemu na teret. Unatoč tome Vulić je svoj posao u Zaboku obavio krajnje profesionalno i ostavio je dobar trag u Zaboku.

Nakon njega momčad je preuzeo  pomoćni trener, dobri „zagrebački dečko“ Jurica Smiljanić. On je startao porazom od Šibenke (68:57), da bi u petom kolu Zabok protiv Bosca stigao do svoje prve pobjede (94:87) teško izborene nakon produžetaka. Smiljanić je još upisao očekivani poraz u gostima kod Cibone (96:59) i bolan domaći poraz DepoLink Škrljeva (80:91). Poslije sedam kola Zabok je bio prikovan za dno uz omjer 1-6.

Kujundžić vratio samopouzdanje igračima

Smiljanića je naslijedio poznati strateg Domagoj Kujundžić, a on se ponovno vratio na poziciju pomoćnog trenera. U međuvremenu momčad se pojačala Markom Perovićem, što je bio pun pogodak jer je Perović uz Jarvisa Garretta zasigurno najbolji igrač Zaboka u ovoj polusezoni. Na samom startu svog mandata Kujundžić je startao nesretnim porazom kod Splita (84:81). Do dvije sekunde prije kraja Zabok je bio u vodstvu no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Unatoč porazu vidjelo se da je momčad znatno napredovala, pogotovo na mentalnom planu. Poslije gostovanja u Splitu Zabok je dočekao Zadar i očekivano je poražen (70:85), a nakon toga i kod Cedevite junior (75:70). No ti su porazi bili očekivani, a Kujundžić je u njima radio svojevrsnu priprema za samu završnicu, koja je odrađena vrhunski. Zabok je prije dva zadnja jesenska kola ima omjer 1-9, a onda je prvo u Zaboku pao Dinamo Zagreb (82:77), a potom i Gorica (91:84), pa je tako omjer na kraju bio 3-9, a Zabok se s posljednjeg dvanaestog mjesta probio na deveto s kojeg čega nastavak sezone.

-Kad se sve zbroji i oduzme moramo biti zadovoljni devetom pozicijom, no predstoji nam težak posao. Na početku mog puta u Zaboku čekali su me Split, Zadar i Cedevita i te smo utakmice odigrali bez pritiska rezultata, a ujedno smo ih iskoristili za uigravanje za nama najvažniji dio sezone. Protiv Dinama pobjedom smo skinuli veliki teret sa sebe, a onda smo s još više samopouzdanja dobili Goricu i popravili dojam – riječi su Domagoja Kujundžića.

U prvom kolu nastavka prvenstva, nadamo se u sretnom trinaestom kolu za Zabok u Gradsku sportsku dvoranu stiže Furnir. Zaboku će to biti već treći službeni ogled s ovom momčadi, jer su se s Furnirom našli i u kupu. U prvenstvu je Zabok u Dubravi poražen rezultatom 75:71, a u kupu na istom mjestu rezultatom 74:69. U obje je utakmice Zabok imao svoje šanse, a u ovoj drugoj u kupu bilo je i dosta kalkuliranja jer je Zabočane tri dana nakon te utakmice čekala puno važnija u HT Premijer ligi protiv Dinama.

-U kup utakmici protiv Furnira dosta smo kalkulirali i nismo ušli 100%, jer nam je prioritet bio Dinamo i HT premijer liga. Bit će ovo sasvim jedna nova i drugačija utakmica. Furnir je iznimno kvalitetna i dobro vođena momčad od mog kolege Jeronima Šarina, što pokazuje i trenutni plasman na ljestvici (šesto mjesto) i ja mu na tome čestitam, no učinit ćemo sve i dati sve od sebe da dobijemo ovu za nas jako važnu utakmicu – govori nam Kujundžić.

Nakon Furnira Zabok će već u utorak ili srijedu put Sinja gdje ga čeka Alkar, a onda već u subotu put Zagreba gdje će gostovati kod Bosca. Tri iznimno važne utakmice koji će itekako odrediti sudbinu Zaboka na kraju prvenstva. Kujundžić nam je otkrio da bi bio zadovoljan s dvije pobjede, što neće biti lako.

Najvažnije je da je Zabok uspio sačuvati Marka Perovića, a protiv Furnira nastupit će i oporavljeni Fran Jacović, kao i novopridošli krilni igrač Igor Stojanović. Zabok čuva pravo na registraciju još jednog igrača, a hoće li ju iskoristiti svakako će puno ovisiti o ishodu prve tri utakmice.

Poredak:

  1. Cibona 23 (1058-887)
  2. Zadar 22 (1059-916)
  3. Split 21 (1042-953)
  4. Šibenka 21 (884-850)
  5. Cedevita junior 20 (973-889)
  6. Furnir 18 (956-976)
  7. Dinamo Zagreb 17 (955-1015)
  8. Alkar 15 (908-983)
  9. ZABOK 15 (883-974)
  10. DepoLink Škrljevo 15 (922-1018)
  11. Bosco 15 (966-1087)
  12. Gorica 944 14  (944-1002)

Parovi 13. kola:

ZABOK – Furnir (subota 7.1. u 19 sati)

Gorica – Alkar

Dinamo Zagreb – Šibenka

Cedevita junior – Bosco

Zadar – Cibona

Split – DepoLink Škrljevo

Još članaka iz "Sport"

Facebook