Prethodni članak
Sljedeći članak

Svečano zatvorene 21. Sportske igre učenika


Jučer su na parkiralištu pokraj Vodenog parka Aqua Vivae u Krapinskim Toplicama svečano zatvorene 21. Sportske igre učenika u organizaciji Društva sportskih igara učenika.

Ove godine okupilo se 320 natjecatelja i natjecateljica školske i srednjoškolske dobi iz Hrvatskog zagorja, a 28 natjecatelja i natjecateljica stiglo je iz Vinice. U tri dana završnice koja se održala u Krapinskim Toplicama održana su natjecanja u 11 sportova. Svečanosti zatvaranja prisustvovali su zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Grada Krapina Zoran Gregurović, glavni tajnik Sportske zajednice KZŽ Branko Piljek, predsjednik Stolnoteniskog savaza KZŽ Branko Krkalo, ravnatelj Crvenog križa KZŽ Davor Šimunović i u ime glavnog sponzora Aquae Vivae Martina Crljen.


Osim u natjecanju, natjecatelji su mogli uživati i u trdodnevnom kupanju u vodenom parku Aquae Vivae, imali su besplatan prijevoz, a za uspomene će im ostati majice društva Sportskih igrača učenika i bočice za vodu. Iako su sve to dobili besplatno i iako dvadesetak volontera Sportskih igara učenika na čelu s predsjednikom Nenadom Sikiricom i tajnikom Radovanom Cesarcem ulaužu ogroman trud, mladež je dana sve teže animirati da slobodno vrijeme ljeti provede uz sport. Nekad je završnici u Krapiinskim Toplicama prisustvovalo i duplo više natecatelja.


- Naša ideja je dati dobar sportski sadržaj djeci tijekom ljetnih praznika. U tome uspijevamo već više od 20 godina, no moramo zamijetiti da zadnjih godina interes djece za sport opada, pa nam je to novi izazov. Veseli me što su neki naši bivši natjecatelji danas naši suradnici na ovoj. Nadam se da ćemo još dugi niz godina organizirati "Sportske igre učenika" i da će interes rasti - riječi su Nenada Sikirice, predsjednika Društva sportskih igara učenika.


- Hvala vam što ste se odazvali, Sportske igre učenika egzistiraju upravo zahvaljujući vama. Važno je da sve vaše dojmove prenosite vašim prijateljima i da Sportsim igrama učenika priključi što više učenika. Bili ste odlični i hvala vam na tome. Hvala svima koji podupiru ovaj projekt. Želim vam lijepo, sretno, dugo i toplo ljeto - riječi su Martine Crljen direktorice Aquae Vivae.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook