Prethodni članak
Sljedeći članak

U petak počinje „Zagorska zipka“ – pobjednika čeka čak 12.000 kuna

Nakon dvije godine pauze u dvorani osnovne škole K. Š. Gjalski u Zaboku ponovno će se zaljuljati „Zagorska zipka“


Nakon tri godine pauze u petak 16. prosinca u 18 sati u sportskoj dvorani osnonve škole K. Š. Gjalski u Zaboku  kreće 36. izadnje legenedarnog malonogometnog turnira „Zagorska zipka“, najpopularnijeg i najpoznatijeg turnira u Hrvatskom zagorju. Sistem igre ostaje isti 4+1, igra se na mantinelu, ali puno je dobrih novina u ovom turniru. Turnir će od ove godine organizirati zabočka sportska udruga „Zabočki lavovi“, koja je na vrlo visokom nivou održala tri kupa kvartova, a ne sumnjamo da će se znati uhvatiti u koštac s još zahtjevnijom organizacijom višednevnog turnira, jer ova udruga ima zaista vrijedne i poduzetne volontere na čelu s predsjednikom Markom Deakom.

Kvalitetni suci, vrijedne novčane nagrade

Prijave za turnir traju do 14. prosinca, a dodatne informacije o turniru mogu se dobiti na brojeve mobitela: 098 924 7388 (Vedran) ili 099 374 7600 (Marko), a možete im poslati upit i na facebook stranici udruge. Izvlačenje parova održat će se u četvrtak 15. prosinca s početkom u 19,30 sati u zabočkom City caffeu.

Kotizacija za turnir iznosi 800,00 kuna, a „Zabočki lavovi“ dignuli su visoko ljestvicu i u novčanim nagradama. Nagradni fond je čak 18.000,00 kuna. Pobjednik će odnijeti 12.000,00 kuna, drugoplasirana momčad 4.000,00, a trećeplasirana 2.000,00 kuna. Naravno bit će tu i pehara i medalja, a posebno će biti nagrađeni i najbolji pojedinci turnira. „Zabočki lavovi“ žele podignuti ovaj turnir na izuzetno veliki nivo, pa će tako pravdu na njemu dijeliti zagrebački suci s iskustvom suđenja na „Kutiji šibica“.

I u ovom izdanju početna faza odigravat će se po skupinama, tako da su svakoj momčadi zagarintirana minimalno dva nastupa.

Jednodnevna ulaznica za turnir prodavat će se po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a svaka ulaznica bit će ujedno i tombola za bogate nagrade koje je osigurao organizator, a izvlačit će se zadnji-finalni dan turnira. Isto tako „Zabočki lavovi“ pripremili su i bogatu ponudu pića, a tko ogladni glad će moći utažiti hot-dogom.

Bogata povijest

Zagorska zipka malonogometni je turnir bogate povijesti. Prva je održana u ljeto 1988. na betonskom igralištu osnovne škole K. Š. Gjalski u Zaboku, zbog toga što školska sportska dvorana još nije bila završena. Na zimu je krenula i prva dvoranska „zipka“, a ostalo je povijest. Najbrojnije izdanje brojalo je čak 56 momčadi i „zipka“ je dugo bila drugi turnir po važnosti ne samo u sjeverozpadnoj, već možemo reći i u središnjoj Hrvatskoj. Idejni začetnik Zagorske zipke je Branko Piljek, kome su desne ruke bili Andrija Krmek i Josip Čuček, a veliki obol dali su i tadašnji ravnatelj Plantić, kao i učitelji Hostić i Zajec.

Nakon što se Piljek povukao, dugo godinu „zipku“ je vukao Andrija Krmek, da bi nakon njega turnir preuzela zabočka Mladost u ime koje su veliki obol u organizaciji dali Mario Bajs, Ruda Mraz, Božidar Mokrovčak, Mario Vrbanec, Andrija Tkalec, Mario Draganić i ostali članovi kluba. Sada su ju preuzeli „neki novi klinci“, udruga Zabočki lavovi na čelu s Markom Deakom.

-Rasli smo uz ovaj turnir, divili se haklerima, a sada je došao red da i mi damo svoj obol da ovaj turnir krene dalje na stazama stare slave. Hvala svima koji su kroz povijest „vukli“ ovaj turnir, ja im samo mogu obećati da ćemo učiniti sve da ga ponovno podignemo na jedan visoki nivo i ustrojimo visoke standarde već od ove godine. Isto tako puno se zahvaljujem i osnovnoj školi K. Š. Gjalski koja nam je na neki način glavni partner u organizaciji.  Jako nam je stalo da sve prođe u redu, da ne bude nikakvih repova, nećemo štedjeti na ničemu, želimo Zagorskoj zipki vratiti stari sjaj  – riječi su Marka Deaka.

Zabočki lavovi za sada imaju već 20 prijava, a nadaju se da će ta brojka i dodatno narasti. Mnoge se malonogometne momčadi po običaju prijavljuju u posljednji čas.

Podsjetimo posljednje održano izdanje, jubilarno 35., završilo je pobjedom momčadi „Požgaj promet“ koja je u finalu s 4:1 slavila protiv momčadi Štefan II, dok je treće mjesto osvojila momčad Bio Vet nakon što je poslije lutrije sedmeraca protiv momčadi Roses bar club. Najboljim igračem turnira proglašen je Dubravko Vujica iz pobjedničke momčadi, najbolji strijelac turnira s 11 golova bio je Matija Drempetić iz momčadi Bio Vet, dok je najboljim vratarem proglašen Ernest Malarić iz momčadi Štefan II.

Još članaka iz "Sport"

Facebook