Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana posljednja dva edukativna predavanja ''Dječja škola nogometa''

Cilj programa Dječje škole nogometa je privući nove članove te proširiti svijest stanovnika Radoboja o zdravom načinu života od najranije dobi


U četvrtak, 08.12.2022. održalo se u Sportskoj dvorani u Radoboju edukativno predavanje na temu „Etičke vrijednosti u sportu“ u organizaciji Nogometnog kluba Radoboj. Predavanje je održano od strane diplomiranih kineziologa Branimira Leška i Maje Cesarec i bilo je namijenjeno osnovnoškolcima, polaznicima Dječje škole nogometa i također zainteresiranoj djeci i članovima sportskih udruženja s područja općine i šire. Putem četvrtog edukativnog predavanja istaknuta su moralna načela u sportu, vezana za toleranciju, humanost, te poštovanja potreba drugih. Također, predavači su istaknuli i neetične aspekte sporta poput dopinga i velikih materijalnih zarada vođenih isključivo idejom uspjeha i pobjede.

Isti dan održano je i peto, ujedno i posljednje predavanje u sklopu edukativnog programa Dječje škole nogometa. Predavanje se održalo na nogometnom igralištu NK Radoboj na temu „Sport kao dio kulture“ od strane diplomiranog kineziologa Tomislava Leška. Predavanju su uz polaznike Dječje škole nogometa prisustvovali članovi sportskih udruženja s područja općine i članovi NK Sveti Križ Začretje. Ovim predavanjem naglašene su važnosti sporta kao sastavnog dijela kulture suvremenoga društva, a također i bitnog faktora u promociji svoje zemlje te učinci na raznovrsne djelatnosti, posebice turizam.

Cilj programa Dječje škole nogometa je privući nove članove te proširiti svijest stanovnika Radoboja o zdravom načinu života od najranije dobi. Program sufinanciraju Ministarstvo turizma i sporta (80%) te Općina Radoboj (20%) koja je i partner u provedbi programa te pruža tehničku, infrastrukturnu i administrativnu potporu Nogometnom klubu Radoboj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook