Prethodni članak
Sljedeći članak

U nedjelju se na stazi Vučak vozi prva utrka Prvenstva Hrvatske u motokrosu

U najjačoj klasi MX open konkurencija je jača nego prijašnjih sezona. Uz prošlogodišnjeg prvaka Luku Crnkovića, tu je i prvak iz 2018. Matija Kelava, a uz njih će nastupiti i Janko Martinac koji je već nekoliko godina među najboljim vozačima u ovoj klasi


Zbog situacija izazvane virusom Covid-19 sezona PH u motokrosu nije krenulo kako je planirano krajem ožujka, već će se prva utrka voziti tek ovu nedjelju 16. kolovoza s početkom u 13 sati na legendarnoj zabočkoj stazi Vučak. Na Vučaku se očekuje stotinjak vozača iz Hrvatske, a sigurno će nekoliko vozači stići i iz Slovenije. U najjačoj klasi MX open konkurencija je jača nego prijašnjih sezona. Uz prošlogodišnjeg prvaka Luku Crnkovića, tu je i prvak iz 2018. Matija Kelava, a uz njih će nastupiti i Janko Martinac koji je već nekoliko godina među najboljim vozačima u ovoj klasi. I prošlogodišnji prvak Hrvatske u klasi MX2, Nikola Hranić je prešao ove godine u najjaču klasu i sigurno je spreman uključiti se u borbu za najviša mjesta. Nakon nekoliko godina i Moto športsko društvo Zabok ima predstavnika u klasi MX Open. Mischel Filipaj je ove godine isto prešao iz klase MX2 u najjaču klasu i na prvoj utrci Prvenstva Zagorja ugodno iznenadio i pobijedio u poprilično jakoj konkurenciji, tako da s nestrpljenjem očekujemo njegov nastup na domaćoj stazi.

 

U klasi MX 2, nakon prelazaka u najjaču klasu Nikole Hranića očekujemo izjednačenu utrku nekoliko vozača, a među njima svakako valja spomenuti novaka u ovoj klasi Luku Kunića. On ove godine nastupa prvi puta u ovoj klasi, i to dvotaktnim motorom od 125 ccm, što je možda ipak mali hendikep u odnosu na ostale koji nastupaju na četverotaktnim motorima 250 ccm.

U svim juniorskim kategorijama je dosta nepoznanica, jer je riječ o prvoj utrci pa tek treba vidjeti koliko spremni će je dočekati. Među juniorskim klasama, svakako treba spomenuti onu najjaču, MX85, u kojoj MŠD Zabok ima jakog aduta Dinu Lončara koji je ove godine jedan od pretendenata na naslov državnog prvaka u toj klasi.
Zajedno s klasom MX85 po prvi puta u državnom prvenstvu će nastupiti i djevojke u klasi MX Žene, koja će se zasebno bodovati i ove godine bi trebali dobiti prvu državnu prvakinju među djevojkama.
U klasama B lige i veterana sigurno možemo očekivati punu startnu rampu, te također uzbudljive vožnje.
Članovi MŠD Zabok su uz pomoć brojnih donatora među kojima je najveći Regeneracija Zabok, uložili puno truda u organizaciju ove utrke. Staza je odlično pripremljena, pa nam ostaje samo nadati se da će nas poslužiti vrijeme kako bi mogli uživati u izuzetno zanimljivim i uzbudljivim vožnjama.

Još članaka iz "Sport"

Facebook