Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec i Gaj sutra će u utakmici sezone riješiti pitanje osvajača zagorskog nogometnog kupa

Veliki nogometni spektakl na igralištu Jedinstva u S. K. Začretju održat će se ove nedjelje 16. kolovoza od 17.30 sati

  • Tomas Vukadin zadnje je pojačanje Gaja

    Tomas Vukadin zadnje je pojačanje Gaja


Sutra će se u 17.30 sati u finalu Kupa Nogometnog saveza KZŽ u Svetom Križu Začretje na igralištu Jedinstva snage odmjeriti Zagorec Krapina i Gaj Mače. U Hrvatskom zagorju nema jače utakmice, ovu su dvije momčadi koje su trenutno daleko od ostatka županije. U oba kluba igraju igrači koji su svojevremeno igrali i prvu i drugu ligu, pa čak bili i internacionalci, poput Smrekara, Poljaka i Leušteka na jednoj strani ili primjerice Šabana, Haramusteka, Brlečića na drugoj strani. Ova imena jamče nogometni spektakl u utakmici godine u Hrvatskom zagorju.

Zagorec u zadnji čas doveo Ivana Firera

Neposredno pred finale Zagorec je u svoje redove doveo jedno veliko pojačanje, slovenskog internacionalca Ivana Firera. Ovog igrača zaista ne treba puno predstavljati. Prije dvije sezone bio je igrač francuskog Auxerra, skupio je 169 nastupa u slovenskoj prvoj ligi i zabio 31 gol, a kruna karijere bila mu je 2014. kada je nastupio za reprezentaciju Slovenije u prijateljskoj utakmici protiv Argentine. Iako je u 36 godini Firer je u zavidnoj formi i svakako će biti pojačanje za ovu momčad. Prošlo je sezonu proveo u Straži gdje je bio glavni igrač i zabio je 6 golova.

Ivan Firer na treningu Zagorca

 

Gaj i Zagorec prilično su uvjerljivo prošli u polufinale. U Zaboku je Gaj sa 4:1 svladao domaću Mladost, a Zagorec je s 3:0 u Oroslavju nadvisio istoimenog domaćina. Iskreno ne vjerujemo da bi se u ovom finalu mogla dogoditi visoka pobjeda u korist jedne ili druge momčadi. Bit će to jedna vjerujemo neizvjesna, a istovremeno i vrlo kvalitetna utakmica.
-Gaj je vrlo dobra momčad, očekuje pravu utakmicu i borbu do zadnje sekunde i naravno pobjedu Zagorca -izjavio nam je pred utakmicu Drago Bartolić trener Zagorca iz Krapine.
-Mislim da su šanse 50-50, Zagorec je prošle sezone bio ispred nas na ljestvici. Mislim da će biti jedna tvrda i čvrsta utakmica. Nadamo se najboljem - riječi su Danijela Tomaškovića, trenera Gaja.


Jedinstvo je zaslužilo ovo finale. Začertjanci su u proteklih nekoliko tjedana napravili brojne zahvate na infrastrukturi i ovo je zapravo nagrada za njihov veliki trud.
Utakmica finala kupa NS KZŽ između Gaja i Zagorca igra se sutra 16.8. u 17.30 sati na igralištu Jedinstva u S. K. Začretju. Po običaju finale će suditi šest sudaca. Čast da bude glavni sudac finala dobio je Filip Meglić. Njegovi pomoćnici bit će Filip Sinković i Krešimir Sokolić, ulogu četvrtog suca obavljat će Martin Turčin, a dodatni suci su Zdravko Fotivec i Nikola Kožar. Ulogu delegata obavljat će Ratomir Kramar, dok će kontrolor suđenja biti Stjepan Postružin.
Sigurni smo da će Jedinstvo biti odličan domaćin. Očekuje se i veliki broj gledatelja, predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš, najavio je da im je primarna sigurnost svih aktera i da je s obzirom na trenutnu situaciju primarno da svi ostanemo zdravi, ali i da pri tome uživamo u kvalitetnom nogometu.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook