Prethodni članak
Sljedeći članak

U Konjščini uskoro pravi spektakl na dva kotača – na prvi Cross Country Day stižu deseci motociklista iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije


Ljubitelji motora, brzina i utrka uskoro će doći na svoje i moći uživati u majstorijama motociklista na povijesnom, prvom Cross Country Dayu u Klimenu u općini Konjščina.

Organizator je konjščanski Moto klub Route Riders, a Cross Country Day održat će se u subotu, 19. kolovoza u spomen na Davora Hruškara, člana Kluba koji je lani izgubio život u prometnoj nesreći.

Da će ovo biti događaj za pamćenje govori i podatak da se dosad prijavilo već 50-ak motociklista iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije, a upiti i dalje svakodnevno stižu, pa se može pretpostaviti da će sudionika natjecanja biti i više.

Route Ridersi jedno vrijeme nisu bili aktivni, no odlučili su ponovo okupiti i aktivirati, kako bi vozili zajedno, okupljeni u svojem klubu, kaže njihov predsjednik Patrik Kosovec.

- Skupilo se nas nekoliko motorista, uglavnom mlađih i odlučili smo cijelu priču ponovo pokrenuti. Trenutno nas je 16, ali nadam se da će nas uskoro biti više jer interesa ima. S nestrpljenjem očekujemo ovaj prvi Cross Country Day jer smo se doista potrudili da sve organiziramo na najvišem nivou, u čemu smo imali punu podršku Općine Konjščina, naše policije, hitne pomoći, ali i brojnih sponzora koji su shvatili da će ovo biti odlična promocija, kako za njih, tako i za našu malu, ali već po mnogočemu poznatu općinu. Nadam se da ćemo ubuduće biti poznati i po ovom moto susretu – istaknuo je Kosovec.

Cijelu je priču vezanu uz Cross Country Day zapravo pokrenuo Krunoslav Priščan Žuti, poznati konjščanski motociklist čiju je strast za motorima i utrkama naslijedio njegov sin.

- Drago mi je da sam član MK Route Riders, da smo se opet aktivirali, a još mi je draže što je s nama i moj 11-godišnji sin, zbog kojeg sam i inicirao održavanje utrka u Klimenu. Siguran sam da će biti zanimljivo jer imamo pet kategorija - Pro, Amater, Veteran, Junior i Ladies. Naime, za utrku nam se dosad prijavilo i pet djevojaka koje se nisu mogle odlučiti u kojoj kategoriji sudjelovati, pa smo odlučili da budu u posebnoj kategoriji i neka se bore između sebe, neka pokažu što znaju – rekao je Priščan.

Dodao je da se, čim su „zavrtjeli” cijelu priču, za općinu Konjščina čulo po cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.

U Konjščini su aktivne dvije udruge motociklista – spomenuti MK Route Riders te MK White Horses, a Općina Konjščina s njima surađuje i podržava njihov rad.

- Veseli me što i na našem području sada imamo dvije udruge koji brinu o razvoju motociklizma koji je zanimljiv mnogima, posebice mladim ljudima. Naravno, nije sve u utrkama, pa naši motociklisti brinu i o edukaciji najmlađih i prošle su godine organizirali moto-učilicu, a kada ih god pozovemo, sudjeluju i u našim manifestacijama. Općina Konjščina pokrovitelj je Cross Country Daya, a ja vjerujem i nadam se da će to postati tradicija i da ćemo se na istom mjestu okupiti i dogodine. Motociklista će biti zaista mnogo, a pozivam naše mještane da i oni dođu u što većem broju i uživaju u majstorijama koje ne mogu vidjeti svaki dan - poručila je načelnica Anita Krok.

Cross Country Day će početi u subotu u 10.30, od kada će se primati prijave vozača, dok će se trening odvijati od 11.00 do 11.30, a start je najavljen za 13.00 sati.

Kotizacija iznosi 30,00 eura, u ponudi će biti i jela i piće, a sve ostale informacije mogu se dobiti pozivom na broj 098/921-2955.

Još članaka iz "Sport"

Facebook