Prethodni članak
Sljedeći članak

U Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku 29. srpnja održat će se polufinale MMA lige "Armagedon Jamnica PRO sport"

Novi borilački spektakl u Zaboku u organizaciji vodeće regionalne MMA organizacije FNC


Samo 125 dana nakon MMA borilačkog spektakla koji se pod imenom "FNC 5" održao u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, vodeća regionalna MMA organizacija, FNC, ponovno se vraća u Zabok. Tako će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku u petak 29. srpnja održati polufinale iznimno atraktivne MMA lige "Armagedon Jamnica PRO sport". Ovo je treća sezona ove lige koja ima za cilj kvalitetne mlade i perspektivne borce iz amaterskog MMA "gurnuti" u profesionalni MMA. Da FNC taj posao radi vrlo ozbiljno i kvalitetno, dokaz je da su kroz "Armagedon" svoje mjesto pod suncem našli Danijel Bažant, prvi osvajač FNC pojasa upravo u Zaboku, Marko Bojković jedan od najperspektivnijih profesionalnih MMA boraca u regiji, a tu su još i imena poput Patrika Čelića, Đanija Barbira i bivšeg kickboxera Andija Vrtačića koji je upravo preko Armagedona ozbiljno ušao u MMA sport.

Polufinale lige "Armagedon Jamnica PRO sport" održat će se u četiri kategorije: -66 kg (perolaka), -70 kg (laka), -77 kg (velter)  i -84 kg (srednja). Tako će u kategoriji do 66 kilograma snage odmjeriti Filip Lokas (Hrvatska), Benjamin Abazović (BiH), Vojo Katanović (Srbija) i Dehament Sinani (Albanija). U kategoriji do 77 kg nastupit će Tomislav Sičaja (Hrvatska), Luka Vargović (Hrvatska), Ognjen Babić (Srbija) i Denis Kovačević (Hrvatska). U najjačoj težinskog kategoriji na eventu, onoj do 84 kg, snage će odmjeriti Martin Batur (Hrvatska), Selver Mahmić (BiH), Tomislav Bagarić (Hrvatska) i David Sivonjić (Hrvatska). Kategorija do 70 kg nije još do kraja definirana, ali sigurni smo da će i u njoj participirati kvalitetni borci. Ulog je velik, borci su izuzetno motivirani zato što  je čelni čovjek FNC-a, Dražen Forgač, obznanio  da će svi pobjednici finala Armagedona (koje će se borci se održati u listopadu) potpisati ugovor s ovom najjačom MMA organizacijom u regiji.

Očekuju nas i dvije vrlo atraktivne "superborbe". Tako će u "superborbi" večeri snage odmjeriti Srbin Nikola Joksović za koga kažu da je veliki MMA potencijal i Brazilac Carlo "Neo" Prater. U dosadašnjoj karijeri Joksović ima skor od sedam pobjeda i jednog poraza, dok je Brazilac 58 puta ulazio u "oktogon" uz omjer 35-22-1, a ima čak i tri UFC nastupa.

U drugoj "superborbi" večeri sučelit će se Srbin Stefan Veselinović i Portugalac Leandro Gomes. Veselinoviću će ovo biti profesionalna borba nakon što je u amaterskom dijelu karijere ostvario niz od osam pobjeda bez poraza. S druge strane Gomes je prošle godine ušao u profesionalni MMA i za sada ima dvije borbe uz skor 1-1.

Ulaznice za ovaj event možete nabaviti putem sustava eventim.hr ili ih možete kupiti na benzinskim pumpama Petrol. Cijene su vrlo popularne, pa tako za sjedeće mjesto na tribinama treba izdvojiti samo 60 kuna. Raspon cijena ulaznica na parteru je od 80 do 120 kuna, dok će za elite ulaznice trebati izdvojiti od 130-170 kuna.

Još članaka iz "Sport"

Facebook