Prethodni članak
Sljedeći članak

TURBULENTNO PROLJEĆE ZAVRŠILO POZITIVNO: Jedinstvo ponovno u 1. zagorskoj ligi

Gledajući cijelu sezonu Jedinstvo je ostvarilo 20 pobjeda i 4 poraza


Nije loše kad postoji utjeha. Jedinstvo iz Svetog Križa Začretja ušlo je u proljetni dio sezone 2. zagorske lige kao vodeća ekipa. Jedini konkurent Omladinac, nije dobro startao u to proljeće odigravši dvije neodlučene utakmice. Jedinstvo je pobjedom 5:1 kod Lobora i sa 2:1 doma protiv Đalskog tako na on 15 kola imalo ogromnih 10 bodova prednosti. No, 2. zagorske liga igrala se ove sezone trokružno, a u tom trenutku Omladinac je imao utakmicu manje, a i međusobni ogled, onaj treći tek je trebao biti odigran.

No, ipak u tom se trenutku činilo da Jedinstvo sigurno drži kontrolu. No, nakon toga crna rupa. U 16. kolu Jedinstvo je bilo slobodno, a nakon toga slijedi poraz u Belcu 2:4, a onda i šokantan poraz doma od Milengrada 0:3. Tako je nakon 18 kola sa istom borjem utakmica Omladinac stigao samo na bod, pa se nazirala situacija u kojoj bi baš međusobni ogled mogao dati rješenje. Do tog međusobnog ogleda Jedinstvo nije imalo problema. Sa 5:0 pobijeđen je Desinić, sa čak 8:0 Toplice, a Sloga se nije ni pojavila u Začretju.

U međuvremenu je Omladinac opet bio slobodan, pa je prednost pred 3. međusobni susret bila 4 boda. No i treći ogled ove sezone ova dva kluba završio je pobjedom domaćina. Ovaj puta u 22. kolu to je bio Omladinca, koji je slavio sa 2:1 i stigao samo na bod, uz naravno utakmicu manje. Jedinstvo je nakon toga slavilo kod Lobora 6:0, pa doma protiv Đalskog 3:0, no u 25. kolu ekipe su se poravnale po borju utakmica jer je i Jedinstvo odradilo 3. slobodno kolo, i Omladinac, koji nije kiksao preuzeo je vodstvo. No, ipak dramatika se vratila u 26. kolu, kada je Omladinac odigrao samo 1:1 kod kuće protiv zadnjih Toplica.

Jedinstvo je slavilo sa 4:2 protiv Mladosti B i prividno izbilo na 1. mjesto. Naime, i jedni i drugi imali su po 57 bodova, a Jedinstvo bolju gol razliku. No, jasno je bilo da je Omladinac u prednosti, jer se na kraju sezone gleda međusobni skor ako je u pitanju borba za 1. mjesto, a tu je Omladinac sa dvije pobjede u tri utakmice bio bolji. U zadnjem kolu Jedinstvo je slavilo kod Milengrada 2005. sa 2:0. Malo je to bila satisfakcija u zadnja dva kola za poraze od Mladosti i Milengrada, no za 1. mjesto ipak nije bilo dovoljno. Omladinac je bio uvjerljivom kod Sloge pa se dogodio spomenuti scenariji. I jedni i drugi završili su sa istom borjem bodova, no naslov pripada Omladincu. No, sad se vračamo na početka teksta. Nije loše kad postoji utjeha. A utjeha je ove sezone za Jedinstvo lijepa. Kako se Straža plasirala u 4. NL središte, a ni jedna zagorski klub nije ispao iz te lige, otvorila se mogućnost da i Jedinstvo zaigra 1. zagorsku ligu.

Gledajući cijelu sezonu Jedinstvo je ostvarilo 20 pobjeda i 4 poraza, zanimljivo bez neodlučenih rezultata. Zabili su čak 85 golova, najviše od svih, primili 23, samo 2 više od Omladinca. Od 85 golova čak 53 zabili su Matija Ciglenečki i Matija Balaško. Mali međusobni duel za vrh liste strijelca dobio je Ciglenečki sa 27 golova, a Balaško je zabio samo 1 manje. S tim, da je Balaško sve zabio iz igre, a Ciglenečki je 7 puta pogađao sa bijele točke. Vrlo brzo će nova sezona, a bit će zanimljivo vidjeti koliko može Jedinstvo u 1. zagorskoj ligi.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook