Prethodni članak
Sljedeći članak

Trijumf Nikole Špoljara i Atletskog kluba Zabok

AK Zabok još je jedno dokazao da mu nema premca u seniorskom planinskom trčanju u Hrvatskoj


Sjajni atletičar Zaboka, Nikola Špoljar, uspio je obraniti naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske u planinskom trčanju, na PH koje se održalo u Mrkoplju. U konkurenciji 40 trkača iz cijele Hrvatske Nikola je uvjerljivo slavio prošavši stazu dugu 11,5 kilometara u vremenu od 49 minuta. Minutu i 11 sekundi kasnije od njega u cilj je ušao Filip Svalina iz AK Agram, a osam sekundi iza Svaline ciljeme je prošao brončani Ivan Bulić iz AK Dubrovnik. Odličan je bio i Mario Špolaj koji je na kraju imao vrijeme od 51:30, što mu je bilo dovoljno za treće mjesto. Treći atletičar Zaboka, Damir Hršak, pojedinačno je bio deveti u vremenu 52,58, dok je Marko Gorički na kraju bio dvanaesti s vremenom 53,29.
Seniorska ekipa AK Zabok uvjerljivo je slavila u ekipno dijelu. Tri najbolja zabočka trkača (N. Špoljar, M. Špoljar, Hršak) na kraju su imali vrijeme 2,33.28, što je za gotovo pet minuta bilo bolje od drugoplasirano zagrebačkog Agrama (2,38.10), dok je treće mjesto pripalo ekipi AK Varaždin s vremenom 2,39.15.

AK Zabok još je jedno dokazao da mu nema premca u seniorskom planinskom trčanju u Hrvatskoj. Još jedan je to u nizu odličnih rezultata ovog odlično organiziranog kluba.

Još članaka iz "Sport"

Facebook