Prethodni članak
Sljedeći članak

Trener KK-a Krapina odstupio, evo tko dolazi na njegovo mjesto


Košarkaški klub Krapina prošle je godine suvereno prošao trećom ligom i ostvario promociju u viši rang – Druga liga Centar. Svi su znali da se ne može očekivati takva „šetnja“ i u višem rangu i to naglašavali nakon promocije naglasivši da će se sigurno morati boriti da ostanu u ligi.

No, rezultati u ovih do sada odigranih šest kola ipak su bili ispod očekivanja Uprave kluba - posljednje mjesto na tablici i samo jedna pobjeda uz pet poraza. Takovi rezultati primorali su Upravu kluba na ono što je najčešće u ekipnim sportovima – šok terapija, odnosno dogovornu smjenu trenera.

Tako da je dosadašnji trener Marko Golub odstupio sa svog mjesta te nam je rekao: „Uprava kluba željela je neku promjenu jer nismo ostvarili zadane rezultate u prvih šest utakmica. Zaredali su se loši rezultati i jednostavno na njihov prijedlog i zajednički dogovor, to je bila razumna opcija. U cilju da klub krene ka boljim rezultatima, smatram da je to razumno i da nastavak vodi moj dosadašnji pomoćnik Dino Štefanić a pomoćnik će mu biti Filip Križnik. Naravno da ću ih i dalje pratiti sa tribina, ali možda je to nekad dobra opcija da se stvari sagledaju iz druge perspektive.“

Pred novim trenerom Dinom Štefanićem je veliki zadatak – pokrenuti ekipu da pruži one igre koje su oduvijek krasile klub te nam je rekao: „Uglavnom i ja sam ostao malo „paf“ nakon te odluke jer smo Marko i ja već dugi niz godina surađivali. Nažalost rezultat je takav kakav je i Uprava kluba je reagirala te postavila mene kao glavnog trenera a Filipa Križnika za pomoćnika. Naravno najprije se želim zahvaliti svom jako dobrom prijatelju i kolegi Marku na svemu što je učinio za klub u protekle dvije sezone od kada sam se ja vratio u klub. Naravno Marko će ostati u klubu jer je to njegov klub čiji je član od osnivanja, a na meni je sad da probam malo seniorsku ekipu probuditi i svaka utakmica mora biti borbena i sa željom za pobjedu do posljednjeg znaka sirene odnosno kraja utakmice“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook