Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapina izabrala najbolje sportaše u 2023. godini

Najbolji sportaši Sara Rivetti, Martin Mlinarić, Ante Radak i Rina Pavić


Izborna komisija– Saša Kundih, predsjednik; Silvija Hršak, članica NO STK; Branko Kučko, član IO SZK; Karlo Pernjek, član Skupštine SZK i Milorad Videković, novinar - za dodjelu nagrada i priznanja zaslužnim sportašima, sportskim djelatnicima na području grada Krapine za 2023. godinu održala je sastanak na kojem je razmotrila prijedloge klubova za naslov najboljih u 2023. godinu.

Ono što je malo razočaravajuće je činjenica da je od 18 registriranih klubova svoje prijedloge poslalo samo njih sedam. Unatoč tome, Komisija je imala zaista težak posao od prispjelih kandidatura izabrati najbolje te je donijela sljedeće odluke: Najbolja sportašica u pojedinačnoj konkurenciji je Rina Pavić, Kickboxing klub Krapina i Sara Rivetti, Stolnoteniski klub Zagorec.

Najbolji sportaš u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji je Ante Radak, Trkački klub Maraton dok je najbolji pojedinac u ekipnoj konkurenciji Martin Mlinarić, Košarkaški klub Krapina.

 U ostalim kategorijama poredak je sljedeći: Lovro Posilović, STK Zagorec, najperspektivniji je sportaš mlađih dobnih kategorija (do 14 godina pojedinačno), drugi je Luka Kranjčec, TK Maraton dok je treći Timotej Kukovačec, KBK Krapina.

Najperspektivniji sportaš mladih dobnih kategorija do 14 godina u ekipnoj konkurenciji je Teo Lojić, Rukometni klub Zagorec, dok je drugo mjesto pripalo Patriku Topolovcu, NK Zagorec.

Stella Presečki, STK Zagorec, najperspektivnija je sportašica mlađih dobnih kategorija do 14 godina a dalje slijede Petra Marija Poslončec, Savate klub Krapina i Katja Kunštek, KBK Krapina.

 Najperspektivnija ekipa do 14 godina je NK Zagorec Krapina – mlađi pioniri.

Najbolja sportašica u pojedinačnom sportu Grada Krapine od 14 do 18 godina je Antonela Cesarec, KBK Krapina dok je najbolji sportaš u istoj kategoriji Marin Mlakar, Savate klub Krapina.

Najbolji sportaš u ekipnom sportu Grada Krapine od 14 do 18 godina je Ivan Jazbec, NK Zagorec Krapina. Drugo mjesto pripalo je Luki Petroviću, RK Zagorec dok je treći Fran Petek, Košarkaški klub Krapina.

 U kategoriji za promociju sporta dva su kluba dobila nagrade – Rukometni klub Zagorec i Savate klub Krapina.

 Katarina Žigman, RK Zagorec, dobila je nagradu u kategoriji Krapinski sportski hrčak za razvoj i unapređenja sporta dok je u kategoriji najuspješniji sportski radnik nagradu dobio Krešimir Puljko, STK Zagorec.

 

Najbolji klub Krapine je Košarkaški klub Krapina.

 Nagradu za životno djelo sportskog djelatnika dobio je dugogodišnji tajnik NK Zagorec Krapina  Mirko Šoštarić.

 Svečanost proglašenja najboljih održati će se u petak, 8. prosinca 2023. godine u 18 sati, u amfiteatru Srednje škole Krapina.

Još članaka iz "Sport"

Facebook