Prethodni članak
Sljedeći članak

Traje iščekivanje – Vatreni traže drugo uzastopno finale Svjetskih prvenstava


Za naciju koja nogomet ''diše'' danas je još jedan povijesni dan. Hrvatska nogometna reprezentacija u 20 sati na stadionu Lusailu igra utakmicu polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva. Treće je to polufinale za vatrene, nakon onog 1998., kada su ''Ćirini sinovi'' poveli protiv Francuza, ali ipak izgubili 1:2, ali je i drugo polufinale zaredom, nakon što smo prije četiri godine golom Manđukića u produžetku izbacili Engleze.

Ovaj puta u polufinalu pred nama je Argentina sa velikim Messijem. Zanimljivo da smo na oba prvenstva na kojima smo osvajali medalje igrali sa Argentinom u skupini, 1998. smo poraženi 0:1, a pobjede 3:0 iz Rusije prije četiri godine sjećaju se i mlađi.

No, ovaj puta pred nama je utakmica polufinala, sa velikim ulogom za obje reprezentacije. Messi u svom petom pokušaju lovi prvi naslov, i prvi za Argentinu od 1986. godine, a Vatreni su izbacivanjem najvećeg favorita Brazila sebi otvorili nadu da mogu i bolje od srebra iz Rusije 2018.

Prije četiri godine radovali smo se srebru kao zlatu i mislili da je to neponovljivo. Četiri i pol godine kasnije, na ''adventskom'' Svjetskom prvenstvu ponovno proživljavamo nevjerojatne stvari i vjerujemo da je sve moguće uz naše vatrene.

Prvi korak prema dodatnom ispisivanju povijesti Modrić i društvo zakoračit će večeras od 20 sati.

Ajmoooooo Vatreni!!!!!

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook