Prethodni članak
Sljedeći članak

Mihaela Oborovečki pobjednica je Finala svjetskog Kupa u gađanju Field samostrelom za 2022. godinu


U Dubravi kraj Vrbovca održano je ovogodišnje finale Svjetskog kupa u gađanju samostrelom na kojem je nastupilo po 16 najboljih svjetskih strijelaca samostrelom u muškoj i ženskoj kategoriji. Po svjetskoj rang listi nastup u sastavu Hrvatske reprezentacije izborilo je i troje zagorskih predstavnika, inače članova Streljačkog društva Veliko Trgovišće: Martin i Mihaela Oborovečki te Karla Bartolović.

Martin Oborovečki ostvario je najbolji kvalifikacijski rezultat u muškoj konkurenciji, no u četvrtfinalu ga je zaustavio češki predstavnik Denis Vyskočil koji je prvi skupio 5 bodova potrebnih za prolazak u daljnji dio natjecanja. Mali kristalni globus otišao je u ruke hrvatskog predstavnika Domagoja Pereglina, Martin je osvojio peto mjesto, dok je treći hrvatski predstavnik Marijan Kajfeš bio šesti.

U ženskoj konkurenciji Mihaela i Karla imale su četvrti i peti rezultat kvalifikacija, što je odredilo ponešto nezgodniji ždrijeb eliminacijskih dvoboja. Nakon što je u osmini finala Mihaela pobijedila u dvoboju protiv estonske predstavnice Rite Raud (6:0), a Karla osvojila meč protiv Francusckinje Zoe Dewicki (5:1), u četvrtfinalu su morale odmjeriti snage u međusobnom dvoboju. Karla je natjecanje završila na petom mjestu, dok je Mihaela rezultatom 5:3 izborila prolazak u daljnji dio natjecanja u kojem je naišla na preostale dvije hrvatske predstavnice. U polufinalu je savladala Valentinu Pereglin (6:2) te izborila meč za zlato i mali kristalni globus. Mali kristalni globus osvojila je pobjedom u finalu protiv Ive Popović-Gecan (6:2). Zanimljivo je spomenuti i kako su sve tri djevojke s postolja Finala svjetskog kupa na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu osvojile titulu svjetskih prvakinja; Valentina u seniorskoj konkurenciji discipline Classic, Iva u juniorskoj konkurenciji discipline Classic, a Mihaela u seniorskoj konkurenciji discipline Match-Play.

Veliki kristalni globusi otišli su u ruke hrvatskih predstavnika, brata i sestre Pereglin, drugi na ovogodišnjoj svjetskoj rang listi Svjetske samostrelske unije su Martin i Mihaela Oborovečki, dok je kod žena Karla Bartolović na trećem mjestu u poretku najboljih strijelaca u gađanju samostrelom.

Još članaka iz "Sport"

Facebook