Prethodni članak
Sljedeći članak

[TONDACH - STRAŽA] Zagorski derbi pripao Tondachu

4. NL – središte 2. kolo


Odmah u 2. kolu 4. NL središte prvi ovogodišnji zagorski derbi. Tondach je u Bedekovčini dočekao Stražu. Momčad iz Bedekovčine je bolje ušla u sezonu, pobjedom u Strmcu, a Straža je minimalno poražena od Dinama OO. Tondach nije mogao pobjeći od uloge favorita, no mlada ekipa Straže možda se lakše snađe na poznatim zagorskim terenima.

Tondach dominirao u prvih 45 minuta i stigao do 2:0

Iako su prvi udarac uputili gosti, domaćini su dominirali prvih 45 minuta i stigli do zasluženih 2:0. U 5. minuti kontru gostiju poveo je Dario Špoljar, no domaćini su izbili u aut, koji je brzo izveden, pa je pucao Borna Vidiček, ali sa 30-tak metara iskosa, pa Damir Družinec na golu Tondacha nije imao težak zadatak. No, nakon toga prilike nižu domaćini. U 6. minuti Andrija Frančina puca sa 16 metara, ali Krunoslav Drašković brani, a u 7. minuti Franko Borovčak puca po zemlji sa 25 metara no i to hvata Drašković. U 9. minuti domaći kapetan Mario Čehulić kreirao je brzo otvaranje, dao za Karla Kovačića, koji u 16 metara pronalazi Filipa Merlina. ON malo oklijeva, ali ipak puca, no od bloka lopta odlazi u korner. U 14. minuti opet puca Borovčak, ali opet brani Drašković.

No, u 15. minuti Tondach dolazi do vodstva. Aut je izveo Ivan Rafaj, pronašao u kaznenom prostoru Čehulića, koji s lijeve strane daje povratnu za Merlina. Filip na 7-8 metara prima loptu i pogađa samo donju kut Draškovića. Neobranjivo za 1:0. Najbliže izjednačenju gosti su bili u 25. minuti, kada je Matija Biruš s desne strane nabacio skroz na drugu stranu, a Špoljar je pokušao glavom iz daljine i pogodio stativu. Od gostujućih pokušaja u 1. poluvremenu bilježimo i pokušaj škarica u 35. minuti, čini se Špoljara, ali bezopasno. S druge pak strane Tondach prijeti nakon polukontre u 28. minuti, koju volej udarcem preko gola završava Čehulić. U 33. minutu lopta je ubačena s desne strane na Karla Frtalja, čiji udarac Drašković brani. U 37. minuti Čehulić nalazi na desnoj strani Frtalja, koji glavom lukavo pokušava, no Drašković atraktivno hvata jednom rukom. U 42. minuti Jurica Hendija je završio u napadačkoj akciji domaćina i nakon borbe uspio loptu gurnuti do Frtalja, koji puca iz okreta. Drašković brani, točnije odbija u korner, iz kojeg nabacuje Borovčak, a na prvoj stativi Robert Jurina glavom pogađa za 2:0, rezultat kojim se dolazi na odmor.

Straža puno bolja u nastavku, ali Tondach potvrđuje pobjedu

U nastavak bolje ulazi Straža. U 53. minuti Tondach ima aut, ali gubi loptu pa Biruš prolazi po lijevoj strani i i puca iskosa, ali Družinec je siguran. U 55. minuti Vidiček nabacuje s lijeve strane, opet je Biruš pri udarcu, ali opet nema realizacije.

U 58. minuti nabacuje Dennis Krsnik s lijeve strane na Vidičeka, koji je u borbi sa Hendijom, i ne može do obećavajuće pozicije. U 61. minuti opet nabacuje Krsnik slijeve strane, Biruš vrača na Davida Janžeka, čiji udarac brani Družinec. I kada se Straža ponadala da će uz bilju igri možda stići povratak u utakmicu, dogodilo se baš suprotno. u 65. minuti jedna od rijetkih akcija u nastavku Tondacha u 16 metara gostiju, završila je padom Čehulića na rubu nakon duela sa nekim od gostujućih igrača. kaznenog prostora. Sudac je vrlo brzo pokazao na bijelu točku, uz veliko negodovanje gostiju. Penal je izveden u 66. minuti, Borovčak je bio siguran za 3:0. Time je praktički utakmica bila riješena. Tondach je stvorio još priliku u 68. minuti, kada je nakon auta Merlin probio desnu stranu i dao povratnu za Čehulića, koji po zemlji sa 12-13 metara zamalo promašuje.

U zadnjih 10 minuta još nekoliko pokušaja gostiju. U 82. minuti nakon ubačaja preko gola glavom puca Tibor Kantoci, a u 84. nakon polukontre Špoljara i Biruša, Janžek malo kasni na loptu u izglednoj poziciji. U 90. minuti Biruš ubacuje na Janžeka, ali čisti Jurina, a u prvoj minuti sučeve nadoknade David Drašković pokušava iz okreta sa 15 metara ali pored gola. U 2. minuti sučeve nadoknade Borovčak je uputio zadnji udarac na utakmici, gađao je gornji lijevu kut golmana Draškovića, ali je zamalo promašio. Tako Tondach u drugom nastupu dolazi i do druge pobjede, a mlada momčad Straže još čeka na prvi bod.

Drago Bartolić, trener NK Tondach:


''Čestitam prije svega svojim igračima na prikazanoj igri i izvršenim zadatcima. Mislim da samo zasluženo pobijedili i bili bolji u svim segmentima igre. Veseli me igra, u dva kola 6 bodova i idemo dalje.''

Miljenko Kunštek, trener NK Straža:


''Teško vrijeme, težak teren. Moja mlada momčad izgleda nije dorasla još izazovu 4. lige, tak da jednostavno u 1. poluvremenu nismo našli svoju igru. To nas je koštalo utakmice. U 2. poluvremenu kad smo konačno počeli nešto igrati, nas je presjekao taj nepostojeći kazneni udarac: jednostavno sudac je tima zatvorio utakmicu, a sve ostalo je bilo samo vođenje prema kraju. Čestitam domaćinima na zasluženoj pobjedi, a moja mlada momčad mora još puno raditi.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook