Prethodni članak
Sljedeći članak

Taekwon-do klub Oroslavje broji 90 članova, od čega 14 nosi crni pojas

Taekwon-do klub Oroslavje klub je za primjer


Uspješnim nastupom na ITF Taekwon-do Prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Županji, Taekwon-do klub Oroslavje završio je jednu i više nego uspješnu sezonu. Iz Županje su se Oroslavčani vratili sa 16 medalja. Zlato su u borbama u svojim kategorijama osvojile mlađe kadetkinje Astrid i Antares Jaić, mlađi kadet Borna Jožinec, junior Matija Mikulec i seniorka Matea Bajs. Do srebra u borbi stigle su mlađa kadetkinja Paola Novak, kadetkinje Leda Varžić i Taša Kondres, te seniorka Matea Bajs u formama. Broncu su u borbama osvojili mlađi kadet Pavel Novak, kadeti Luka Kraševac, Marcel Žagar, David Čulig, senior Karlo Kraševac te mlađa kadetkinja Paola Novak i junior Matija Mikulec u formama. Seniorka Matea Bajs proglašena je i za najbolju seniorku PH. Za Klub su nastupili i mlađa kadetkinja Vanja Semenić i mlađi kadet Jan Kontak koji su dali sve od sebe no nisu uspjeli osvojiti medalju, ali su stekli dragocjeno iskustvo.

Ovaj iznimno uspješan kraj jedne sezone, zapravo je jedan početak iskreno se nadamo velike trenerske taekwon-do karijere. Momčad je u Županji po prvi puta samostalno vodila Katarina Jelenčić, nekad ponajbolja zagorska kicboxerica i taekwondašica koja je više puta proglašavana najboljom sportašicom Zaboka, a evo sada svoj trenerski put uspješno počinje graditi u Oroslavju.

- Prezadovoljni smo što je Mateja postala trenerica u našem klubu. Svoje odgajeteljsko iskustvo iz vrtića uspješno prenosi i u našu dvoranu, a uz to je bila vrhunska natjecateljica, a ujedno i ovih dana završiti će trenersku školu. Bolju osobu od nje trenutno nismo mogli dobiti – riječi su Milana Jožinca, čelnog čovjeka TKD Oroslavje i jednog od trenera u klubu.

Godišnje TKD Oroslavje učestvuje na 3-4 kvalitetna natjecanja. Klub je to kojem nije važan broj medalja, već kvaliteta i poštovanje načele ITF Taekwon-doa, a to su: uljudnost, poštenje, ustrajnost, samokontrola i nesalomljiv duh. Upravo poštišvanjem tih postulata klub je stigao do brojke od nevjerojatnih 90 članova, od čega je čak 50 u dobi od 5-7 godina, što je pravo blago ovog kluba. U Oroslavje stižu i klinci iz Začretja, Krapine, Zlatara, Bedekovčine i svih ostalih dijelova naše županije. Jožinec kaže da su to postigli bez bilo kakve promidžbe i reklame, a mi se s njime nebi složili. Roditelji znaju prepoznati kvalitetan i pošten rad, a to je danas veće od bilo kakve reklame.

Preseljenje u novi vrhunski opremljen prostor

Zbog povećanja članstva, k lub se morao iz prostorija DVD-a Oroslavje preseliti u prostor iznad trgovačkog lanca Konzum, koji je vrhunski opremljen, baš onako kako su to Jožinec i njegovi suradnici zamislili, tako da TKD Oroslavje ima vrhunske uvjete za rad. Prostor je površine 200 metara kvadratnih, a od toga je 130 kvadrata stalnom pokrivenom strunjačama. Posebno su uređene ženske i muške svlačionice, pa članovi kluba zaista mogu uživati u blagodatima ovog prostora. Do prošle godine klub je brojio 60 članova, a ulaskom u novi prostor ta se brojka popela na 90 članova.

Taekwon-do igraonica novi projekt

Od jeseni sasvim sigurno će TKD Oroslavje promašiti brojku od 100 članova. Naime klub od jeseni ove godine pokreće projekt „Taekwon-do igraonica u koji će primiti 25 klinaca i klinceza vrtićevske dobe. Interes je već sada iznimno velik. Vodit će ga naravno Katarina Jelenčić, koja s lakoćom prenaša elemente ovog sporta uz igru na mlađe naraštaje.
-Zadovoljno sam svojim početkom u trenerskim vodama, a posebno se veselim projektu „Taekwon-do igraonice“. Mislim da će to biti pravi pogodak. Interes je već sada iznimno velik, a ja ću dati sve od sebe da dječacima i djevojčicama učinim prvi kontakt s ovim sportom nezaboravnim i da ga zavole – riječi su Katarine Jelenčić.

Četrnaest članova s crnim pojasom

TKD Oroslavje od ove je sezone bogatiji za čak šest novih crnih pojaseva, čiji su ponosni vlasnici: Matija Posavec, Matija Mikulec, Karlo Kraševac, Lucija Gorše, Marlena Fišter i Matea Bajs. Prava je rijetkost da ovako veliki broj članova nekog borilačkog kluba u jednoj sezoni stigne do crnog pojasa. Danas klub broji ukupno 14 članova s crnim pojasom, što je pravo blago.
-Iza nas je jedna iznimno uspješna sezona, a i pogled prema budućnosti je više nego svjetli. Ponosan sam što imamo 90 članova, to zaista nije lako okupiti, a od jeseni će se ta brojka i povećati. Svake godine naš klub napravi jedan korak prema naprijed, ove je godine taj korak bio iznimno dug. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli naš rad, a posebno DVD Oroslavje, Gradu Oroslavje i Sportskoj zajednici Grada Oroslavja – zaključio je Milan Jožinec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook