Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetski kup u samostrelu: Martin i Mihaela Oborovečki briljirali na domaćem terenu

U sjajnoj organizaciji SD Veliko Trgovišće završen 28. Croatia Cup, IAU WORLD CUP u samostrelu field


U sjajnoj organizaciji SD Veliko Trgovišće na igralištu Zagorca VT završeno je 28. izdanje IAU WORLD CUP-a u samostrelu field. Brat i sestra Oborovečki, Martin i Mihaela, briljirali su na "domaćem terenu". U ukupnom poretku gdje su vrednovani rezultati svih natjecatelja s 870 krugova zlatnu je medalja i naslov osvajačice Svjetskog kupa osvojila Valentina Pereglin-Mrnjavčić, Martin Oborovečki osvojio je srebro s 867, a Mihaela Oborovečki broncu s 865 krugova. U konkurenciji seniora Martin je osvojio zlato, drugi je bio Domagoj Pereglin, a treći Marijan Kajfeš. Kod seniorki naravno zlato je osvojila Valentina Mrnjavčić-Pereglin, Mihaela Oborovečki bila je srebrna, a Sanja Komar zlatna.

U disciplini Match-play dvostruko slavlje. Martin Oborovečki  je pobijedio kod seniora, a njegova sestra Mihaela kod seniorki. Put do zlata u Match playu Oborovečki je počeo u osmini finala pobjedom od 6:0 protiva Čeha Nedelnika, u četvrtfinalu je istim rezultatom savladao Daniela Benačića, u polufinalu u uzbudljivom meču Andreja Krstnića rezultatom 6:2, dok je u na momente dramatičnom finalu savladao Domagoja Pereglina rezultatom 6:4. Na kraju Martin Oborovečki osvojio je zlato, Domagoj Pereglin srebro, a Andrej Krstnić broncu.

Mihaela Oborovečki je u osmini finala Match playa sa 6:0 savladala Mađaricu Lenart, potom u četvrtfinalu istim rezultatom Francuskinju Jacob, u polufinalu je s 5:1 nadvisila Ivu Popović-Gecan, a u finalu sa 6:2 Sanju Komar, koja je u polufinalu s 5:3 nadvisila Valentinu Mrnjavčić-Pereglin. Na kraju Mihaela Oborovečki bila je zlatna, Sanja Komar srebrna, a Valentina Mrnjavčić-Pereglin srebrna.

U konkurenciji juniorki Karla Bartolović osvojila je treće mjesto s 838 krugova. Prva je bila Iva Popović-Gecan s 842, a druga Čehinja Vyskočil s 842 kruga.

Kod kadeta Daniel Benačić slavio je s 830, drugi je bio Pavao Hac sa 795, a treći Marija Štrbenac sa 794 krugova. Od zagorskih natjecatelja u konkurenciji kadeta Lovro Kucelj bio je šesti (765), Lovro Bjelobrk sedmi (757), Patricija Seljan deveta (730), a Josip Ljubić dvanaesti (600).

Na ovom natjecanju zagorski strijelci Mihaela Oborovečki, Martin Oborovečki, Pavao Hac, Danijel Benačić i Karlo Bartolović izborili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook