Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj, novi županijski prvoligaš, krenuo sa pripremama


Sa pripremama za  novo prvenstvo počeo je i novi županijski prvoligaš Radoboj. Priča o novom prvoligašu je izuzetno zanimljiva.
Naime, kada je u proljeće Odlukom Uprave kluba „ugašen“ seniorski pogon malo je tko vjerovao, uključujući i mene, orijentirajući se samo da na svoj omladinski pogon da će se samo nakon samo 4 godine seniorski sastav kluba uključiti u natjecanje. No, ne samo što se to  i dogodilo već su u svojoj prvoj sezoni, u grčevitoj borbi za naslov sa Mladosti iz Belca i Desinićem, uspjeli osvojiti naslov prvaka u 2. ŽNL te se plasirati u više rang – 1. ŽNL. U ovo su vjerovali samo ljudi uključeni u rad kluba te potpomognuti općinom i velikom potporom načelnika Topolovca uspjeli!

Vjerujem da je još uvijek u sjećanju 97 minuta i 32 sekunda susreta zadnjeg kola protiv Desinića kada je Krsnik konačno „slomio“ odlične dečke iz Desinića i odnio tri velika boda za proslavu naslova prvaka i  ulazak u viši rang natjecanja.
Povijest se pamti i sada se klub okreće sadašnjosti. Trener Tomislav Pelin započeo je sa svojim igračima pripreme za novu sezonu te je na prvom okupljanju imao Hrvoja, Tušeka, Kranjčeca, Potočkog, D. Švaljeka, Topolovca, F. Švaljeka, Denisa Lamota, Rukava, Tepuša, Vuzema, Šalkovića, Valjavca i Štroka.  Ovim igrački roster nije konačan jer na  prvom treningu su bili i novi igrači: Leon  Levak ( došao iz Lobora ), Božićek ( Vatrogasac ), Domagoj Lamot ( Omladinac ), Leško ( Golubovec ) i Grozdek ( Rudar Mihovljan ). Klub su napustili Fruk ( otišao u Tondach ), Krsnik ( privatni razlozi ) i Mikša ( privatni razlozi ).

Klub je dogovorio i pripremne utakmice te će u pripremnom dijelu sezone odigrati slijedeće utakmice: 29. srpnja  Zagreb ( u Zagrebu ), 2. kolovoza Pregrada ( u Radoboju ), 6. kolovoza Mladost MB ( u Mariji Bistrici ), 12. ili 13. kolovoza Stubica ( u Radoboju ), 16. kolovoza Sloga Konjšćina ( u Konjšćini )   i  20. kolovoza ivančica u Zlatar Bistrici.
U dogovoru su za još dvije pripremne utakmice.
„ Novaci smo u ligi i tu nema previše filozofije kao i kod svih novaka – osnovni je cilj ostati u novom rangu natjecanja. Kao  i do sada – želimo prikazivati lijepi nogomet te dati priliku našim mladim igračima a time ćemo stvarati igrače za naredne sezone i, još jednom naglašavam, ostati u ligi“ – rekao je Tomislav Pelin, trener Radoboja.  

Još članaka iz "Sport"

Facebook