Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog reorganizacije natjecanja ispada tri do pet klubova!

ODRŽAN PLENUM 3. NL CENTAR


U Svetom Ivanu Zelini održan je Plenum klubova 3. NL Centar na kojem je određen kalendar natjecanja i određeni parovi u novoj natjecateljskoj sezoni 2023. / 2024.

Ipak, najzanimljivije je bilo i izazvalo punu pozornost predstavnika klubova kada je najavljena nova reorganizacija koja će uslijediti slijedeće sezone. Naime, iz lige će ( ovisno o situacijama u višoj i nižim ligama, op.a. ) ispasti tri do maksimalno pet klubova. Zbog ovakve situacije  slobodno mogu najaviti da će borba za ostanak u ligi biti puno zanimljivija od borbe za vrh !

Novi članovi lige su Zagorec Krapina, Zelina i Tondach iz Bedekovčine.

Od naših ligaša – Zagorec Krapina, Gaj Mače i Tondach Bedekovčina – u prva tri kola, svakako, najteže će biti Zagorcu. Naime, on u prva tri kola gostuje – protiv Zeline, Lukavca i Bistre – uz napomenu da je u susretu drugog kola ( Lukavec ) došlo do zamjene domaćinstva jer u vrijeme odigravanja prvenstvenog kola na terenima Zagorca se održava tradicionalni KAJ KUP, turnir za limače i zagiće koji je prošle godine privukao 34 ekipe iz Hrvatske. Tako će svoj prvi prvenstveni susret na domaćem terenu Zagorec odigrati u srijedu, 13. rujna 2023. godine, protiv Samobora.

Gaj iz Mača otvara sezonu 26. kolovoza 2023. gostovanjem u Samoboru kod istoimene momčadi da bi u drugom kolu ugostio Savu Strmec a u trećem gostovao u Zagrebu kod HAŠK-a.

Tondach će svoj prvi prvenstveni nastup imati ( svoje utakmice igra u Maču na terenu Gaja, op.a. )  kao domaćin protiv Mladosti iz Petrinje, u drugom gostuje u Zagrebu kod Ponikvi da bi u trećem ugostio Kurilovec. 

Povjerenik za suđenje Božidar Smrekar naglasio je kako je lista sudaca za ovu sezonu puna mladih sudaca iz HNS-ovog talent programa. Na listi A i B iz Zagreba će ih  biti 18, Zagrebačke županije ( 22 ), Sisačko – moslavačke županije ( 10 ), Karlovačke županije ( 7 ) i Krapinsko – zagorske županije ( 5 ).

Plenumu je bio nazočan i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS -a, naglasivši važnost amaterskog nogometa u kreiranju velikih uspjeha nacionalne vrste, ne samo kroz brojne i kvalitetne lige, već i zbog obveze i brojnosti nogometnih škola koje klubovi vode, a u kojima se rađaju brojni reprezentativci.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook