Prethodni članak
Sljedeći članak

[STUBICA-OROSLAVJE] Derbi pripao Stubici

1. ŽNL 2. kolo: Stubica – Oroslavje 2:1


Već 2. kolo 1. zagorske lige ove sezone donijelo je veliki derbi, kako lokalnog karaktera, tako i gledajući snagu momčadi i pozicije na ljestvici prošle sezone. Naime, u Donjoj Stubici sastali su se Stubica i Oroslavje, druga i treća ekipa prošle sezone, čije su utakmice i bez te činjenice uvijek zanimljive, a ponekad i dramatične, kao zadnji proljetni ogled u Oroslavju. Stubici je to inače bila druga uzastopna domaća utakmica na startu, nakon što su u 1. kolu pobijedili Ivančicu, dok je Oroslavje u domaćem staru odigralo bez golova protiv Rudara DZ.

Na odmor Stubica sa 2:1

U Oroslavju poznato nogometno ime Hrvoje Štrok, u 40. godini zaigrao u 1. ŽNL, i baš je on prvi uputio udarac, već u 2. minuti. Nakon odbijene lopte, našao se sam na 20 metara, pucao je jako ali po sredini gola pa je 20 godina mlađi Karlo Rajilić obranio. A prvi konkretniji pokušaj domaćina završio je golom. U 11. minuti Oroslavje je kombiniralo visokim loptama, što se pokazalo lošim, jer je jedna završila u nogama Jakova Kormana, koji s centra daje dugu loptu na Matiju Drempetića, koji po lijevoj strani ulazi u kazneni prostor, vara čuvara i prebacuje Hrvoja Hursu za 1:0. U 19. minuti ubacivanje za goste s lijeve strane na Nevena Piškovića, koji je malo prekratak, a u kontri Drempetić opet prolazi po lijevoj strani, a gosti otklanjaju opasnost izbijanjem u aut. No, iz tog auta lopta dolazi na desnu stranu do Roberta Glavača, no Hursa izlazi s gola i hvata ju.

U 22. minuti izjednačenje. Lopta je ubačena s desne strane, domaćini nisu očistili kako treba, odbila se na nekih 13 metara, a tu se našao Jurica Grlić i jakim udarcem izjednačio na 1:1. U 24. minuti na lijevoj strani napada gostiju našao se Goran Mihovljanec, ali je njegov udarac po zemlji Rajilić lako obranio. No, slavlje gostiju nije dugo trajalo. Već u 25. minuti, previše je prostora na desnoj strani ostavljeno za Glavača, koji se probija i daje oštru loptu pred gol, gdje nailazi Matija Rožman i sa 5 metara šalje loptu u mrežu za 2:1. Zadnja dva pokušaja u prvom dijelu imao je Tuđa. U 35. minuti glavom, a u 42. nogom sa 20 metara, ali oba puta neprecizno, pa se na odmor otišlo sa 2:1.

Stubica sačuvala vodstvo

Vrlo zanimljivo bilo je već u 47. minuti pred golom gostiju. Zbog vraćanja lopte golmanu sviran je neizravni udarac na nekih 10 metara iskosa za Stubicu. Korman je kratko gurnuo za Drempetića, ali je udarac završio u živom zidu. Na drugoj strani u 49. minuti puca Tuđa, ali na silu sa 25 metara iz gužve pa opasnosti nema. U 50. minuti puno bolje pucao je Mario Šimić, sa 25 metara iskosa, s lijeve strane, malo pored desne stative. U 54. minuti nakon ubačaja s lijeve strane pred gol domaćina, puca Radovan Šoštarić, ali neprecizno. U 56. minuti na drugoj strani se probio po desnom boku Glavač, ušao u kazneni prostor, i pucao sa 10 metara iskosa, ali Hursa brani.

U 64. minuti Tuđa jer smiri jednu dugu loptu ns 20 metara i izvrsno pronašao Piškovića na desnoj strani u kaznenom prostoru. No, ovaj je oklijevao pa mu Carlo Markus uzima loptu. Kako se bližio kraj prilika sve manje. U 74. minuti Matko Bjelčić, koji je ušao u nastavku za goste daje jednu povratnu na 20 metara za Šoštarića, no njegov udarac ide dosta pored gola. Na drugoj strani u 78. minuti iz slobodnjaka je nabacio Robert Šantek, a u kaznenom prostoru je skakao Korman, ali uz obranu gostiju, bolji udarac nije bio moguć. U 82. minuti Glavač se našao u izglednoj poziciji na lijevoj strani na 12 metara od gola, ali je pucao pored gola. Precizniji je na drugoj strani bio Grliću 85. minuti, kada se probio s desne strane prema sredini i pucao sa 18 metara, ali je Rajilić lijepo obranio.

Golman domaćina bio je siguran i u 87. minuti kada je M. Šimić ubacio s desne strane, a Rajilić pravovremeno istrčao. Zadnja pokušaj gostiju u 3. minuti sučeve nadoknade išao je preko Mihovljanca, ali obrana ga je zaustavila, pa je ostao bez udarca, a tim i gosti bez šanse za izjednačenje.

Zvjezdan Brlek, trener NK Stubica:

''Moram biti prezadovoljan. S obzirom na to kako smo ušli u pripreme, koliko nam igrača nedostaje i s kakvim kadrom raspolažemo trenutno, zbilja ovih 6 bodova me čini jako zadovoljnim, a i ova utakmica je odigrana na visokom nivou, praktički samo s 11 igrača.''

Siniša Mijoković trener, NK Oroslavje:

''Borbena, agresivna utakmica dva protivnika, koji su napaljeni na rezultat. Nažalost, mi se nakon izjednačenja nismo pregrupirali i nismo dobro reagiralo. Golove smo primili iz dvije greške i nažalost nakon toga više nismo dobro funkcionirali. ''

Još članaka iz "Sport"

Facebook