Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost na kraju osma

Dobra sezona četvrtoligaša iz Zaboka


Zabočka Mladost sezonu u IV. NL-središte Zagreb završila je na dobrom osmom mjestu. Nakon prvog dijela prvenstva Zabočani su bili peti s 25 bodova uz omjer od 7 pobjeda 4 remija i 5 remija uz gol razliku 34:18, a na proljeće su upisali 5 pobjeda, 7 remija i 6 poraza uz gol-razliku 25:28 i 22 osvojena boda. Kada se sve to skupi zbroji Zabočani su osvojili 47 bodova uz omjer od 12 pobjeda i po 11 remija i poraza i gol-razliku 59:46, što im je donijelo osmo mjesto.

Nikola Krajačić i Matija Vedriš odigrali su odličnu sezonu

Problem neefikasnosti

U pauzi između dvije sezone Mladost je pretrpjela dosta promjena. Ona najvažnija bila je odlazak Gorana Dleska koji je s 19 golova na polusezoni bio i ostao prvi strijelac kluba. Dlesk je karijeru nastavio u Radniku iz Križevaca, no nažalost zbog ozljede nije se naigrao u novoj sredini. S aktivnim treniranjem prestali su Martin Bajs i Marko Belanović, kao i Martin Kolar koji je postao video-analitičar u omladinskom pogonu GNK Dinamo Zagreb. Istovremeno u Mladost su pristigli već legendarni Stjepan Poljak iz krapinskog Zagorca, Zagrepčani Crhistian Borac te Ivor Pavić i Fran Švaljek koji su došli iz Rudara DZ. Trebalo je određeno vrijeme da se rekonstrurirana momčad uigra. Mladost je osam kola čekala na prvu proljetnu pobjedu protiv Croatie, a prije toga Zabočani su posljednji puta trijumfirali 24. listopada protiv Gradića (3:1). Ne može se reći da su Zabočani imali krizu igre, ali odlaskom Dleska imali su krizu realizacije koja ih je pratila tijekom cijelog proljeća. Odlični mladi trener Ivan Zubić i momčad davali su sve od sebe, trudili se, ali lopta je za Zabočane teško ulazila u mrežu. U jednom su trenutku čak pali na 11. mjesto, ali su pokazali karakter i u završnici su se probili na osmo mjesto, što je dobar rezultat s obzirom na okolnosti. Moglo je biti i bolje da se u završnici nisu ozljedili Stjepan Poljak i Crhistian borac, no svako zlo za neko dobro, trener Zubić dao je priliku mladim igračima, pa je tako u pojedine utakmice ušao i sa po sedam "zaštićenih" igrača.

-Loše smo ušli u proljetni dio prvenstva u kojem nas je cijelo vrijeme pratio problem realizacije. No s druge strane afirmirali smo Pavića, Švaljeka, Kahlinu, Posleka, Črnjevića, Frana i Mislava Martineca pa moram biti zadovoljan. Uz to smo imali i problema s ozljedama, pa mislim da je osmo mjesto solidan rezultat - riječi su trenera Mladosti, Ivana Zubića.

Puno je bila govora oko njegovog odlaska u druge klubove, no Uprava kluba dala mu je još veću autonomiju, pa je tako sada i sportski direktor, a uz to je povećan i proračun, pa će Zubić u novu sezonu s kvalitetnijim rosterom.

Trener Mladosti Ivan Zubić

Ojačani u novom sezonu

U novu sezonu Mladost bi trebala ući znatno ojačana. Najveće pojačanje svakako je napadač Davor Iskrić koji se vraća iz Gaja, a iz krapinskog Zagorca u klub se vraćaju Patrik Turk i Karlo Tisanić, dok će njihovim putem i mladi napadač Marko Vojaković, koji je još zimus bio prelaska u Mladost. Trener Zubić još je u potrazi za jednim veznim igračem i stoperom, koji bi trebali stići do 16. srpnja u petak, kada je i prozivka, tj. početak priprema za novu sezonu. Nažalost na jesen u momčadi Ivana Zubića neće biti Marka Srebačića, koji je bio jedan od stožernih igrača, a od aktivnog bi se igranja prema nekim najavama mogao oprostiti i Hrvoje Jurina. Iduća će sezona biti vrlo zahtjevna jer dolazi do reorganizacije svih hrvatskih nogometnih liga, pa bi status četvrto ligaša, kako sada stvari stoje, mogle zadržati samo tri momčadi, dok će ostali put županijskih liga.

-U novu sezonu krećemo s jačim rosterom. Zadovoljan sam prijelaznim rokom i mislim da se možemo upustiti u borbu za sam vrh, gdje je Mladosti i mjesto - završio je Zubić.

Rezultati Mladosti u proljetnom dijelu sezone 2020./2021.

17. kolo: Odra - MLADOST 0:0
18. kolo: Zagreb - MLADOST 1:1
19. kolo: MLADOST - Zelina 0:1
20. kolo: Slunj -MLADOST 1:1
21. kolo: Moslavina - MLADOST 5:0
22. kolo: MLADOST - Lukavec 3:3
23. kolo: Dinamo OO - Mladost 2:0
24. kolo: MLADOST - Croatia 1:0
25. kolo: Tondach - MLADOST 1:0
26. kolo: MLADOST - Banovac 4:0
27. kolo: Sava Strmec - MLADOST 0:0
28. kolo: MLADOST - Sutla Laduč 2:2
29. kolo: Gradići - MLADOST 3:3
30. kolo: MLADOST - Stubica 3:1
31. kolo: Straža - MLADOST 0:2
32. kolo: MLADOST - Ravnice 0:2
33. kolo: Rugvica Sava 1976 - MLADOST 4:2
34. kolo: MLADOST - Odra 3:2

Klupska lista strijelaca
19 Goran Dlesk
11 Nikola Krajačić
6 Christian Borac
4 Matija Vedriš
3 Karlo Hrastinski, Jurica Šoštar
2 Marko Srebačić, Matija Črnjević, Antonio Imširević, Martin Kolar
1 Hrvoje Jurina, Lovro Kahlina, Mislav Martinec, Ivor Pavić, Roko Poslek

Još članaka iz "Sport"

Facebook