Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica ispratila Mladost u drugu zagorsku ligu

1. ŽNL 27. kolo: Mladost Marija Bistrica – Stubica 2:3


U 27. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Stubicu. Utakmica je to koja spada u red vječnih lokalnih derbija i uvijek je zanimljiva, bez obzira na položaj na ljestvici. Ovaj puta bila je posebno važna domaćinima, koji su trebali pobjedu za siguran opstanak, dok bi u svakom drugom slučaju, morali iščekivati vijesti sa preostale tri utakmice, koje su odlučivale o drugom putniku za 2. ŽNL. Stubica je pak i prije ove utakmice osigurala drugo mjesto i mogla je opušteno u susret. 

Stubica na odmor sa 0:2

Prva prilika stigla je za goste već u četvrtoj minuti. Ubacio je s desne strane Luka Gajski, a sam je na sedam metara ostao Nikola Pešec, ali je glavom pucao preko gola. U sedmoj minuti s lijeve strane u sredinu je ušao Jurica Benko i pucao sa 20 metara, malo preko gola. U istoj minuti prva prilika za domaćine. Po desnoj strani spustio se Valentin Mesar i pucao jako sa 18 metara iskosa, ali preko gola. U devetoj minuti opet prijeti Stubica. Na 25 metara otvorio se prostor za Marija Rašića, koji puca, ali domaća jedinica Mateo Jankavić brani.

No, u 13. minuti inicijativa Stubice urodila je plodom. Nakon polukontre, Luka Đurinec je ubacio s desne strane, Pešec je promašio loptu, ali Jurica Benko ju prima na 10 metara i zabija za 0:1. U 18. minuti zicer za domaćine. Roberto Pavetić sam je izašao na Luku Spudića, no golman gostiju fantastično brani. U 30. minuti novi uzdasi među domaćim navijačima. Matija Čukman se probio po sredini i gurnuo za Karla Hegola, koji je izašao sam na Spudića, ali opet zicer brani Spudić.

U 37. minuti Stubica dolazi do 0:2. Rašić je dao sjajnu loptu iza zadnje linije za Ivana Čekolja, koji bježi i pogađa za 0:2. U 42. minuti opet Pavetić jedan na jedan na Spudića sa lijeve strane, ali puca preko gola. Tako se na odmor odlazi sa 0:2. Moglo je biti i drugačije, ali dva ogromna zicera, kad promašiš, teško je očekivati pozitivan rezultat. A to se dogodilo domaćinima.

Mladost se vratila, ali ipak izgubila i ispala

Vrlo brzo u nastavku, Mladost se vraća. Nakon gužve u kaznenom prostoru, u 47. minuti, nekoga je lopta pogodila u ruku, a siguran je sa bijele točke bio Mario Brlečić za 1:2. U 52. minuti Mesar puca iskosa sa 20 metara, lopta mijenja smjer, ali Spudić je spreman i brani. U 57. minuti Brlečić daje dobru dubinsku loptu za Pavetića, koji bježi i iskosa konačno pogađa za 2:2. Tako je Mladost u malo više od deset minuta uspjela ono što nije cijelo prvo poluvrijeme.

U 66. minuti Luka Đurinec pokušava za goste sa 25 metara iskosa ali preko gola. U 83. minuti nesvakidašnja situacija. Benko je pucao sa 20 metara, lopta se nekako neobično odbila, no sudac Sokolić je sudio gol. Stvarno je teško bilo vidjeti jer se lopta neobično odbila, no gol je ostao i Stubica dolazi do 2:3.

U 86. minuti M. Čukman se našao na pet metara sam i pogodio stativu. Domaćini sve bacaju na napad, imaju inicijativu, a gosti čekaju kontre. U 90. minuti Ivan Milički je primio jednu loptu na 5-6 metara, ali iz okreta puca preko gola. U petoj minuti nadoknade Marko Šagud odlično je zapucao sa 20 metara s lijeve strane, no igrač utakmice Spudić sjajno brani i zaključuje priču ove utakmice, ali i priču Mladosti u 1. zagorskoj ligi. Naime, Radoboj je osovjio bod protiv Pregrade i to mu je bilo dovoljno. Mladost MB, uz Zagorec VT tako ispada i novu će sezonu igrati u 2. zagorskoj nogometnoj ligi. Previše promašaja u ovoj utakmici, da bi završilo drugačije. 

1. ŽNL, 27. kolo

MLADOST MB – STUBICA  2:3 (0:2)

SUCI:  Sokolić, Gamilec, Vincelj; GLEDATELJA: 200

STRIJELCI: 0:1 J. Benko 13', 0:2 Čekolj 37', 1:2 Brlečić 47' 11 m, 2:2 Pavetić 57', 2:3 J. Benko 83'

MLADOST MB: Jankavić, Poljak, M. Pisk, Ščuric, J. Čukman (77' Milički), M. Čukman, Mesar, Brlečić, Frajtak, Pavetić, Hegol (46' Šagud); trener: Siniša Matok  

STUBICA: Spudić, Barlović (46' Garašić), Pešec, Matuša, Čekolj, Vlahović, J. Benko, Rašić, Gajski, Švaljek, Đurinec; trener: Zlatko Koletić 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook