Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica domaćim porazom otvorila proljetni dio prvenstva: 'Nismo bili pravi'

4. NL – središte skupina A: 16. kolo: Stubica – Vojnić 95 0:1


Stubica je u 16. kolu 4. NL središte skupina A dočekala Vojnić. Bio je to vrlo važan početak proljetnog dijela sezone, sa dosta izmijenjenom ekipom, u kojoj više nema između ostalog Drempetića i mladog Kelave, Petira i Grabušića, a u goste je došle ekipa sa zadnjeg mjesta, pa se pobjeda nametala kao imperativ. U klubu su neka nova imena koja tek treba uigrati, a još su i nedostajali standardni stoperi Matuša i Pirički.

Zanimljivo poluvrijeme ipak bez golova

Prva prigoda za domaćine stigla je već u 4. minuti. Nakon odlične akcije po desnoj strani Nikola Pešec je zavrnuo pred gol, na nekih 15 metara, gdje Antun Strjački kratko daje za Marka Stojaka, koji pak puca u blok. Prva prijetnja gostiju stiže u 19. minuti, kada Valentino Vlahović gubi loptu na 40 metara, oduzima mu ju Mirko Brkić, osvaja malo prostora i puca jako po sredini gola, no Karlo Rajilić na golu Stubice hvata loptu. Domaći se golman istaknuo i minutu kasnije kada je duga lopta išla na Igora Tutića, koji je pobjegao obrani, ali je Rajilić pravovremeno istrčao i omeo udarac koji odlazi pored gola. Bilo je to na nekih 18 metara.

U 27. minuti sjajna prilika za Stubicu. Naizgled već izgubljenu loptu Vlahović je brzo proslijedio do Stojaka, koji daje još bolju dubinsku za Strjačkog. On šalje loptu pred sam gol, na nju trči Pešec, ali golman Luka Demirović malo ju dira i vara Pešeca, koji se još i sapleo pa je od svega ostao samo korner za domaćine. U 31. minuti Nikola Štok dobiva jednu loptu na 40 metara, osvaja 20 i puca jako ali točno u Demirovića. U 32. minuti Strjački potkopava sa 20 metara jednu okomitu loptu za Pešeca koji pokušava iz prve lobati Demirovića ali ovaj hvata loptu.

Za goste je u 39. minuti sa 20 metara pokušao Dominik Popovački, ali lopta odlazi dosta preko gola. U 40. minuti Štok daje sjajnu loptu preko obrane gostiju za Pešeca, koji bježi i izbija sam po sredini pred Demirovića, ali si daje prejaki for i izvrsna prilika propada. U nadoknadi prvog dijela gosti imaju priliku, kada Omotayo Dansou puca iskosa s lijeve strane, ali Rajilić je na prvoj stativi spreman, pa se na odmor odlazi sa 0:0.

Vojnić 95 u nastavku do zaslužene pobjede

Već u prvom napadu u nastavku Stubica dolazi do udarca, no Strjački nije bio precizan. No, puno je opasnije bilo pred domaćim golom u 50. minuti, kada je jedna duga lopta prošla na 20 metara do Patrika Mihalića, koji iz okreta daje lijevo za Dansoua, koji ima otvoren put prema golu, ali puca pored lijeve stative. U 61. minuti dobra kombinacija gostiju u šansu je izbacila Petra Horvatina, koji kreće sam prema golu, no Rajilić sjajno istrčava i dolazi prvi do lopte. Bolja igra gostiju donosi i promjenu u rezultatu u 71. minuti. Obrani domaćina na desnoj strani izmaknuo je Popovački, krenuo je sam iskosa, Rajilić izlazi, Popovački puca pored njega i pogađa stativu. No, lopta se odbija na nogu Roku Prpiću, koji pogađa praznu mrežu za 0:1.

Stubica je pokušavala povratak, ali nikako da dođe do neke šanse. Naprotiv, u 83. minuti jedna zalutala lopta završila je pet metara pred Rajilićem, ali ju Prpić nije uspio ugurati u gol, pa je nada domaćina još tinjala. Pešec je pokušao u 88. minuti iz okreta sa 20 metara, ali bez opasnosti, lopta je otišla pored gola. U nadoknadi duga lopta na Pešeca, uspio je doći do lopte prije Demirovića, ali glavom puca pored gola. Neuvjerljiva Stubica jednostavno nije bila na dovoljnom nivou za nešto ozbiljnije u ovoj utakmici. Gosti do zaslužene pobjede, kojom vraćaju vjeru u opstanak, no do toga još predstoji jako puno.

Izjave: Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Naša najlošija utakmica, otkada sam ja ovdje. Jednostavno dečki su izgorjeli u želji, htjeli su nešto, ali nismo odradili što smo očekivali i gosti su zasluženo pobijedili. Moramo se dići, kratki roster imamo, nedostajala su nam i dva glavna stopera i danas jednostavno nismo bili pravi.''

Marijan Grgić, trener NK Vojnić 95: ''Jako borbena utakmica za početak novog dijela sezone. Došli smo ovdje kao neki autsajderi, a neki su prognozirali i laganu pobjedu domaćina, što nas je dodatno motiviralo. Nemamo što izgubiti, svaku utakmicu moramo ići na glavu, svaki bod nam je bitan, a pogotovo tri u gostima. Stubici želim sreću, a mi ćemo se boriti. Sad nam dolazi Straža i moramo pobijediti i hvatati spas.''

4. NL – središte skupina A, 16. kolo

STUBICA – VOJNIĆ 95 0:1 (0:0)

SUCI: Jelić, Belavić, Lesar     GLEDATELJA: 35

STRIJELAC: 0:1 Prpić 71'

STUBICA: Rajilić, Čekolj, Božić, Strjački (74' Benko), Vlahović, Pešec, Stojak, Štok, Mar. Landripet, Mat. Landripet, Korman; trener: Damir Srebačić

VOJNIĆ 95: Demirović, Kalem, Joha, Omeragić, Tutić (59' Horvatin), Brkić, Dansou (88' Adžaga), Prpić, Mihalić (68' Stanić), Valentić (22' Jelić), Popovački; trener: Marijan Grgić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook