Prethodni članak
Sljedeći članak

Remi zabočke Mladosti protiv Španskog. Gosti utakmicu završili s igračem manje


Na teškom travnjaku SC Zaseka Mladost i Špansko odigrali su utakmicu bez golova u 16. kolu IV. NL središte Zagreb - skupina A. Svakom po bod je na kraju i najpravednije. Mladost je imala više posjeda, ali nije bila okomita, dok su se s druge strane gosti odlično i organizirano branili, s posebno usmjerenom pažnjom na Drempetića, što im je na kraju i donijelo bod.

Dvjestotinjak ljudi došlo je vidjeti rekonstruiranu Mladost kojoj su u prijelaznom roku pristupili Lešković, Drempetić i Drčić. Na nesreću domaćih zbog ozljede na startu nije mogao nastupiti Jakov Drčić, što je itekako utjecalo na kreaciju domaćih. Prvu priliku domaći su imali u 10. minuti iz slobodnog udarca koji je izveo Drempetić, a vrlo dobri Lešković pucao je iz blizine pokraj gola. U 16. je iz daljine pokušao Turk, ali je bio zamalo neprecizan. Dvije minute kasnije Lešković je "špicom" nakon kornera pokušao iznenaditi gostujućeg vratara, ali njegov je udarac završio iznad grede. Aktivni Ocvirek dobro je probio desnu stranu u 32. minuti i uposlio Hrastinskog koji loše puca s pet metara udaljenosti. Gosti su prijetili jednom, ali vrlo ozbiljno preko Karajkovića u 34. minuti čiji je udarac iz kosa s lijeve strane budni Mihovilić skrenuo u korner.

Očekivala se življa igra Mladosti u nastavku. Činilo se da će tako i biti, ali nakon udaraca Škrleca u 46. i Kotarskog u 49. minuti domaći su stali. Čak su minutu kasnije gosti imali najveću priliku na utakmici kada je Švigir odlično "otvorio" Miškulina koji je krenuo sam prema Mihoviliću, ali domaći vratar odlično je obranio njegov udarac. Nakon toga gledatelji su mogli do 80. minute otići na pivo ili gemišt u klupske prostorije i ne bi ništa propustili. Tek u zadnjih deset minuta Mladost je uspjela napraviti određen pritisak, ali sve je to bilo dosta jalovo. U spomenutoj minuti Kotarski je odlično probio lijevu stranu i ubacio za Hrastinskog koji loše puca glavom iz neposredne blizine, da bi u nastavku akcije nakon odbijene lopte puca Ocvirek, ali pokraj gola. Dvije minute prije kraja regularnog dijela utakmice Mihael Benčić dobro je centrirao za Krajačića koji je unio određenu živost, ali domaći napadač loše je glavom zahvatio loptu. Od druge minute sudačke nadoknade gosti ostaju bez svog najboljeg igrača Švigira, koji je zbog konstantnih prigovora opravdano dobio dva žuta kartona, a samim time i isključujući crveni karton. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Mladost ima najbolju priliku preko Tarlea, ali njegov udarac s gol crte čisti gostujuća obrana, a utakmica završava podjelom bodova čime su  zadovoljniji gosti.

MLADOST ZABOK - ŠPANSKO 0:0

ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 200, SUCI: Kumpar, Peharec i Horvat.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Mat. Benčić, Ocvirek, Mi. Benčić (22' Hrastinski), Turk, Kotarski, Tarle, Drempetić, Škrlec (63' Krajačić), Lešković, Šoštar (74' Tomek). TRENER: Stjepan Poljak

ŠPANSKO: Hadžiselimović, Lojber, Drenški (63' Vidović), Grubišić, Taritaš (74' Živković), Švigir, Sekulić, Pavlek (46' Miškulin), Anić (84' Alvarez), Karajković (63' Sabljić), Topić. TRENER: Vedran Perić

CRVENI KARTON: Švigir 90'+2 (dva žuta kartona)

Još članaka iz "Sport"

Facebook