Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža spremna za kup i prvenstvene izazove

Danas nogometaši iz Huma na Sutli igraju kup u Vukovaru


Prošle subote Straža je odigrala zadnju pripremnu utakmicu pred početak prvenstvenih ali i kup izazova, koji će zapravo stići prvi na red. Protivnik je bio Rudar DZ koji nastupa u 1.ŽNL Krapinsko zagorske županije. Straža je dominirala u prvih 45 minuta, a gosti su se branili i pokušavali iz polukontri i kontri ugroziti Draškovića na vratima domaćina. Domaćin je svoju nadmoć okrunio sa dva pogotka Darija Špoljara, koji je bio nerješiva enigma za gostujuće obrambene igrače. Straža je mogla u prvom poluvremenu zabiti još koji pogodak.

Drugo poluvrijeme Rudar DZ pritisnuo je domaćina u prvih 15 minuta i sa dva lijepa pogotka doveo utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Straža nakon dva primljena pogotka kao da se probudila iz zimskog sna, počela je kombinirati, probijati preko bokova i na krilima Firera i Špoljara, a golovima Marka Ilića i Ivana Firera stigla do konačnih 4:2.

Danas, 25. kolovoza Stražu očekuje prvi izazov, nastup u pretkolu hrvatskog nogometnog kupa u Vukovaru. Podsjetimo, aktualni osvajač zagorskog kupa je Straža iz Huma na Sutli, koja je u finalu nakon udaraca sa 11 metara svladala Stubicu i tako postala zagorski predstavnik u ovogodišnjem izdanju hrvatskog kupa. Da bi došla do utakmice protiv nekog od renomiranih prvoligaša, treba proći pretkolo, a ždrijeb je odlučio da će to biti NK Vuteks Sloga Vukovar, koja igra 3. HNL Istok.

''Ovo je više od utakmice iz mnogo razloga, igramo po prvi puta pretkolo kupa van Hum na Sutli, igramo u Vukovaru koji je udaljen od nas 370 kilometara i protivnik nam je nepoznat''. rekao nam je predsjednik Straže Mario Vidiček i dodao: ''Igrati u Vukovaru ima posebno značenje i normalno je da je pripremiš i doživiš na drugačiji način od ostalih utakmica. Ali, isto tako igramo 90 minuta 11 na 11. Moramo biti koncentrirani i ne smijemo biti u strahu. Ne želim da nakon utakmice žalimo jer nismo dali sve od sebe, u svim segmentima igre. Imamo mnogo entuzijazma i volje za ovom utakmicom da je odigramo bez ikakvih kompleksa. Događalo nam se u posljednje vrijeme da imamo puno problema s izostancima zbog ozljeda. U Vukovaru neće biti Firera zbog poslovnih obaveza, te ozlijeđenih i nedovoljno oporavljenih Janžeka, Kantocija i Hustića, međutim očekujem prolazak u daljnju fazu natjecanja.'' zaključio je Vidiček. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook