Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža lako do četvrtfinala

KUP NSKZŽ Osmina finala: Ivančica – Straža 1:5


U osmini finala zagorskog nogometnog kupa vidjeli smo i jedna okršaj dva zagorske predstavnika u 4. NL središte skupina A. Ždrijeb je htio da se sastanu ekipe koje se trenutno nalaze na zadnja dva mjesta lige. Ivančica je dočekala Stražu. U ligi i jedni i drugi bez pobjede, Ivančica i bez boda. Ovo sada nije bila borba za bodove, ali je svakako mogla doći kao utakmica koja može malo pomoći u dizanju samopouzdanja. No, naravno, samo za jednu ekipu, jer jedni su morali ispasti.

Gosti na odmor sa 1:3

Prvi su zaprijetili gosti i to u 4. minuti. Na desnoj strani loptu je u for dobio Roberto Pavetić i nakon što je prošao par metara puca desnom nogom u vanjski dio mreže. No, u 7. minuti Straža dolazi do vodstva. Borna Vidićek je jednu loptu vrlo dobro spustio za Alena Neskića, koji kraj istrčalog Matije Nulija šalje loptu u mrežu za 0:1.Domaćini su zaprijetili u 13. minuti kada Mario Šumiga puca iskosa sa 20 metara u vanjski dio mreže.

No, na drugoj strani u 15. minuti već je 0:2. Neskić je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, odlično se oslobodio čuvara lažnjakom i precizno pogodio za 0:2. U 19. minuti Karlo Žugec odlično nabacuje s desne strane i pronalazi samog Lovru Hajdeka koji sa 5 metara puca glavom preko gola.

U 21. minuti nekako prelagano na desnoj strani oslobodio se Pavetić no njegov udarac sa 12 metara malo iskosa sjajno brani Nuli. No, u 23. minuti Ivančica se vraća. Martin Poštek dobro se probio po lijevoj strani i dao za Šumigu, koji je sam na nekih 15 metara malo iskosa, tu smiruje loptu i preciznim udarcem pogađa za 1:2. U 32. minuti Neskić je skoro došao do hat tricka. Nakon što je već osvojila loptu obrana domaćina griješi i Neskić opet prima loptu u opasnoj zoni, na nekih 15 metara, opet smiruje loptu i puca, ali malo preko gola.

U 35. minuti domaćini imaju sjajnu priliku. Gabrijel Radiković je iznio loptu iz svoje polovice, nakon par kratkih dodavanja, lopta dolazi do Pošteka koji prolazi dvojicu i daje dubinsku za Davida Škvorca, koji sam izlazi na golmana Leona Rafaja, no ne puca nego ga obilazi pa mu lopta bježi, taman dovoljno da ju Jan Kodelič izbije malo ispred crte. I onda na drugoj strani kazna. Pavetić prolazi po desnoj strani, ubacuje a na 10 metara a tamo je sam David Janžek i od 36. minute je 1:3. Minutu kasnije nakon ubacivanja iz kornera loša reakcija Nulija i dva pokušaja gostiju iz gužva, ali prvo u blok pa preko gola.

U 45. minuti, dakle u samoj završnici poluvremena dogodila se situacija koja je nažalost zasjenila sve dobro što su događalo u prvih 45 minuta. Naime došlo je do teške ozljede Luke Jurkovića. Domaći je stoper u borbi za loptu sa, čini se Pavetićem vraćao se pram svom golmanu, koji je startao na loptu, odnio ju ispred obojice, ali je u nastavku kretanja pogodio u nogu Jurkovića. Nažalost, već po jakom urliku od bola bilo je jasno da se dogodilo nešto ozbiljnije. Jurković je iznesen s terena, ubrzo je stigla i hitna, a prema prvim procjenama, naravno neslužbenim, nažalost sumnja se i na lom noge. Nadamo se ipak da je će se situacija pokazati boljom od one kako je izgledala na igralištu i Jurkoviću želimo što brži oporavak. Straža tako na odmor odlazi sa 1:3.

U nastavku Straža do još uvjerljivije pobjede

U nastavku prvi su u nekoliko navrata zaprijetili domaćini. Tako je u 48. minuti Radiković pucao oz slobodnjaka sa 20-tak metara, lopta je malo očešala i živi zid, a Majer je na kraju obranio. U 58. minuti dubinsku loptu iza obrane gostiju dobiva Poštek i kreće po smanjenje rezultata, ali u završnici akcije pogađa stativu. Nakon toga gosti samo potvrđuju pobjedu. U 63. minuti Hajdek se poigrava s loptom, pa proklizava, lopta mu bježi, do nje dolazi Janžek, daje za Neskića, koji parabolom prebacuje Hajdeka opet na Janžeka, koji pak iz prve volej udarcem pogađa za 1:4. I konačno u 76. minuti nakon ubacivanja s desne strane, lopta se odbija od zemlje, a Janžek glavom lobom prebacuje Nulija za konačnih 1:5. Zaslužena pobjeda Straže, a Ivančici ostaje nada da će u prvenstvu stići bolje igre, no njega će nažalost nastaviti bez nesretnog Jurkovića.

KUP NSKZŽ OSMINA FINALA

IVANČICA – STRAŽA 1:5 (1:3)

SUCI:  Fotivec, Kolar, M. Veseljak   GLEDATELJA: 50

STRIJELCI: 0:1 Neskić 7', 0:2 Neskić 15', 1:2 Šumiga 23', 1:3 Janžek 36', 1:4 Janžek 63', 1:5 Janžek 76'

IVANČCICA: M. Nuli, L. Škvorc, Hajdek, Radiković, L. Jurković (45' Gorupec), Šumiga, D. Škvorc (76' J. Nuli), Ocvirek (46' Havoić), Kipa (46' Kurešić), Poštek (75' Crčić), Žugec; trener: Robert Tukač

STRAŽA: Majer, Kodelič, Rafaj, Gajster (77' Kampuš), Vidićek, Janžek, Pavetić (64' Mikša), Neskić, Vervega (68' Konjić), Čuček, J. Petrović; trener: Mladen Mikša

Još članaka iz "Sport"

Facebook