Prethodni članak
Sljedeći članak

STK Zagorec Krapina prvak Hrvatske u ekipnoj konkurenciji za najmlađe kadetkinje

U ZAGREBU SE ODRŽAVA PRVENSTVO HRVATSKE U STOLNOM TENISU ZA NAJMLAĐE KADETE / KADETKINJE I MLAĐE JUNIORE/JUNIORKE


U Zagrebu se održava prvenstvo Hrvatske, od 14. do 16. travnja, za kadete/kadetkinje i juniore/juniorke u stolnom tenisu.

Prvog dana prvenstva veliki uspjeh postigle su najmlađe kadetkinje Stolnoteniskog kluba Zagorec Krapina u sastavu Sara Rivetti, Stella Presečki i Nera Poslon, koje su osvojile naslov prvakinja Hrvatske.

Sara Rivetti

Da bi došle u priliku da se bore za naslov najbolje ekipe morale su najprije proći dosta tešku skupinu u kojoj su  se nalazile ekipe HASTK Mladost Zagreb, STK Lučica Vela Luka i STK Virovitica. No, djevojčice iz Krapine bez problema su prošle dosta težak ždrijeb i svakog protivnika ispratile sa visokim i sigurnim pobjedama od 3:0 te su se time plasirale u finale gdje ih je čekala ekipa STK Donjeg Miholjca koja se također prošetala svojom skupinom.

Stella Presečk

Tako su se u finalu našle dvije najbolje ekipe prvenstva koje su zaljubljenicima u stolni tenis pokazale zašto je to iznimno zanimljiv i dinamičan sport. Nakon tri odigrana meča rezultat je bio 2:1 za Zagorec i tada su za stol izašle dvije najbolje igračice ekipa – na jednoj strani Grobotek, D. Miholjac,  a na drugoj Rivetti, Zagorec. Odličan meč koji je nakon 4 odigrana seta glasio 2:2 da bi u petom, odlučujućem, svoju mentalnu snagu i odličnu igru prikazala sara Rivetti i dobila taj set rezultatom 11:9 te je slavlje Krapinaca moglo početi. Najbolji su sastav Hrvatske u kategoriji najmlađih kadetkinja.

Nera Poslon

Zaista odličan rezultat „malog“ kluba sa odličnim rezultatima.

Za kraj i kompletan rezultat u svim kategorijama prvog dana.

NAJMLAĐE KADETKINJE: 1. STK Zagorec Krapina; 2. STK Donji Miholjac; 3. MGK Drava Žabnik.

NAJMLAĐI KADETI: 1. STK Vodovod Osijek; 2. STK Opatija ’08, 3. STK Marathon Zagreb.

NAJMLAĐI JUNIORI: 1. GSTK Zagreb; 2. STK Pula, 3. STK Zagreb.

MLAĐE JUNIORKE: 1. STK Pula; 2. STK Dugo Selo; 3.  STK TIS Zagreb.

ekipa najmlađih kadetkinja sa trenerom

Još članaka iz "Sport"

Facebook