Prethodni članak
Sljedeći članak

Srele brutal team osvojio dva zlata

12. Državno prvenstvo u bench pressu i powerliftingu


U Pitomači se održava 12. Državno prvenstvo u bench pressu i powerliftingu na kojem sudjeluje oko 250 natjecatelja. Prvog dana natjecanja na rasporedu je bio bench press, a Oroslavski PLK Srele brutal team nastupio je sa dva natjecatelja te osvojio dva zlata, uz postavljanje jednog nacionalnog rekorda.

Danijel Škreblin (17 godina kadet) u kategoriji do 93 kg podigao je 140 kg i osvojio je prvo mjesto. Odličan mladi bencher koji je od prošlog natjecanja od prije tri mjeseca popravio svoj rezultat za 15 kg, a i pokušao je napasti rekord od 148 kg te je za malo bio neuspješan. Srećko Martinić Srele u kategoriji master 2 + 120 kg iako se oprostio od natjecanja zbog brutalne ozljede ramena prije tri godine, vrlo lagano, planski i oprezno podigao je 161 kg, te ga upisao kao svoj treći rekord u HPLS.

''Prije svega zahvalio bi svima koji podržavaju i prate rad mene i mog kluba. Ovo je vrlo težak i zahtjevan sport i definitivno nije lako postizati odlične rezultate. Pohvalio bi mog mladog Danijela, vjerovao sam u njega, na prošlom natjecanje je kiksao, bilo mu je prvo, trema ga je ,,pojela ,, no odlučio sam ga ponovno povesti i ovo je odradio odlično. Ako ste gledali video i moje dizanje, mogli ste primijetiti da sam tih 161 kg podigao vrlo lagano jer nije bilo potrebe dizati veće težine, riskirati i ovako već po moje zdravlje zbog ozljeda koje su prisutne veću štetu.'' – rekao je Srele i najavio slijedeće natjecanje 03.i 04. lipnja u Bjelovaru.

Još članaka iz "Sport"

Facebook